fbpx
1 C
София

Най-важните неща, които трябва да знаете за Windows 8

Най-четени

Microsoft зарина медиите с всевъзможни данни, свързани с новата операционна система Windows 8, която в момента се разработва и подготвя за излизане на пазара. Редмъндският гигант твърди, че новият Windows 8 ще преобърне разбиранията за това, какво трябва да представлява една операционна система. На конференцията на Microsoft, която се провежда в Анахайм, щата Калифорния, станаха ясни ключовите особености на подготвяния продукт. Най-важните от тях бяха представени от Mashable.

Най-отличителната черта на Windows 8 е, че тази операционна система ще работи еднакво добре на таблети, лаптопи и настолни компютри. Притежателите на кое да е от изброените устройства ще се чувстват комфортно, тъй като навигацията ще се извършва еднакво лесно на малки и големи екрани, както и чрез мишки и сензорни бутони.

В Windows 8 на разположение ще бъде новият Metro интерфейс, който доста от потребителите вече познават добре благодарение на мобилната операционна система Windows Phone. Превключването между стандартния интерфейс и новия ще става за секунди и потребителите няма да бъдат затруднени или ограничени в предпочитанията си.

Windows 8 ще може да работи с процесори, произведени по технологията ARM, което значи, че системата автоматично става съвместима с широка гама от таблети и смартфони. На теория Windows 8 ще може да тръгне дори на iPad 2, който работи с двуядрен процесор ARM Cortex-A9. Microsoft са опитали да направят новата си операционна система съвместима с почти всяко устройство, което е налично на пазара.

Не е за изпускане и коментарът за производителността, която ще бъде очаквана от машините, задвижвани от Windows 8. Новият продукт ще използва по-малко памет, ще зарежда за броени секунди, а приложенията ще тръгват почти моментално. Като допълнение, ще има и пълна поддръжка на USB 3.0 и Hyper-V. В резултат ще бъде постигната производителност, сходна с тази на прехвалените iOS и Mac OS X Lion.

За любителите на специализираните магазини за приложения ще бъде създадено централизирано място, откъдето ще могат да се теглят програми, които са специално оптимизирани за Windows 8. По този начин разработчиците за тази платформа ще бъдат стимулирани да правят по-добри и конкурентни продукти. Потребителите също ще бъдат улеснени, тъй като ще намират по-лесно това, което им е необходимо.

Операционната система Windows 8 се разработва с мисъл за потребителите, които използват устройства без клавиатура и със сензорни дисплеи. Това ще бъде най-добре балансираната система на Microsoft по отношение на периферните входящи устройства.

Любителите на класическия интерфейс, който не е претърпял съществени промени през последните 15 години, няма да бъдат разочаровани и ще могат да го използват за да избегнат драстичните промени в навиците, които предполага Metro.

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
danchobg
danchobg
10 години

ще мога ли да го набутам в nokia 3120c ? 😀 😀 😀

angelovarna
angelovarna
10 години

Цената на Mac OS X Lion е 24 Евро (48лв) с всичките му функционалности, понеже не се дели както windows-a на 3-4 версии. Докато цената на Windows 7 започва от около 350-360лв за Home Premium, като ако искаш да си вземеш Home Premium за 200лв. (цената на ОЕМ пакета) – можеш да си го закупиш само с нова компютърна конфигурация (инсталиран или не – по твой избор). Е, сега питам: според теб 48лв. повече ли са от 350лв? Още един пример ще ти дам: Цената на офис пакета на Майкрософт (версия 2010) започва от 210лв за студенти, за бизнес потребители… Виж още »

twisterdk
twisterdk
10 години

А ти с лиценцирана Виста ли си бил(т.е. си я купил от магазин а не от Замунда или Арена)? Защото аз докато бях с Виста не съм имал никакви крашове.

ZeW
ZeW
10 години

То и да кажем 95% от хората ядат бял хляб ама …

LORD OF DARK
LORD OF DARK
10 години

Яй MAC-овците пак режат с коментарите… Абе много се плюеше и по Win 7 ама завзе потребителите.. Колкото и да плюете Microsoft си е Microsoft поне не си надуват цените като ябълката. А за знаещите великия MAC не е велика мисъл на ябълката а преработена друга OS ама както и да е.
За новината 8-цата ми допада доста а и се държи доста добре като за 2 часа тест съм доста доволен.

angelovarna
angelovarna
10 години

Само ако върви стабилно и достатъчно бързо. Ще ми е много интересно как ще набираш тел. номера и ще пращаш смс-и от смартфона си, като му инсталираш Win8 😉

Nikolay Ivanov
Nikolay Ivanov
10 години

Да си призная от Windows 7 съм доволен, аз от около 6-7 години съм Linux юзър, вече и Android, но 7 се представя доста по-добре от Vista, която всъщност бе причината да предпочета Linux, заради безбройните крашове и преинсталации, и тн.

:)Андрей
:)Андрей
10 години

Хм интересно има доста смартфони с арм и ако на всички тръгне ще си е една от най добрата ос!

danchobg
danchobg
10 години

защо садваш, изчакай да видим 8-я ДЖАМ, пък ако е толкова зле ще си бращолевим като пенсионери на пейка

ZeW
ZeW
10 години

В резултат ще бъде постигната производителност, сходна с тази на прехвалените iOS и Mac OS X Lion

Автора на статията май не е голям фен на Мак … ама тая производителност като я достигне 8мия Джам, Мак вече ще са другаде.

На теория Windows 8 ще може да тръгне дори на iPad 2

Тва пък ще си остане само теория … освен ако някой не го направи за да тества производителноста, толко откачени няма да се намерят.

Нови ревюта

Подобни новини