fbpx
-1.2 C
София

Най-влиятелните дами в света на технологиите според Fortune

Най-четени

В края на август списание Forbes изготви ежегодния си списък с най-влиятелните жени в света. Сега същото направиха и Fortune. Тазгодишната им класация бе оглавена от Изпълнителния директор на IBM Джини Ромети. Ромети обаче съвсем не е единствената технологична дама в престижния списък на изданието.

Само две места след нея се нарежда шефката на НР Мег Уитман, следвана от Главния оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг на осмо място и президентът и Главният оперативен директор на Oracle Сафра Катц на последно място в челната десетка.

Едно от най-значимите места в класацията обаче заема Мариса Майър от Yahoo, която не само е получила четиринайсетото място, но и правото да украси корицата на настоящия брой на изданието. Освен всичко друго, със своите 37 години, тя е и най-младата дама в целия списък. През последните няколко месеца Майър не спира да привлича медийното внимание с дръзките и резки промени в структурата на Yahoo, които се изразяват най-вече в масово съкращаване на служители. Ако раждането на първото й дете този октомври не възпрепятства плановете й, тя има всички шансове да изправи на крака затруднената компания.

Сред останалите технологични дами, получили място в списъка, се нареждат Старши вицепрезидентът на Google Сюзън Войсички и Старши вицепрезидентът на IBM Бриджит Ван Кралинген.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини