fbpx
3.8 C
София

Най-вълнуващите книги за предприемачи – слушай в Storytel

Най-четени

Популярността на аудиокнигите расте с бързи и сигурни темопове. Удобството от това да слушаш дадена книга, пестейки време и щадейки очите си, вече се оценява от мнозина. В мрежата вече са налични много интересни аудиокниги. Благодарение на Storytel, една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, вече има множество заглавия и на български език. За всички технологични предприемачи, които несъмнено четат Kaldata, днес сме подбрали някои от най-интересните заглавия, които срещнахме в платформата. Изслушайте ги с удоволствие.

„Паркирай егото“ на Пламен Петров

Започваме с една от любимите ни книги в тази категория. Независимо дали сте ръководител на екип или не, можете да паркирате егото си на две основни паркоместа. Първото е с табела „Раздуто его“. Второто – „Балансирано его“. Всеки сам за себе си избира къде да паркира, но също може да подкрепи и колегите си в позиционирането на егото на правилното място. Аудиокнигата обхваща различни теми от мениджърската практика, както и съвети и ролеви ситуации в един екип. Книгата провокира мениджърите към размисъл и себеанализ. Полезното съдържание на „Паркирай егото“ дава поле за свободна интерпретация и е добра отправна точка за промяна. В Storytel aудиокнигата е прочетена от Момчил Степанов.

„Умни пари“ на Стойне Василев

Книга, за която вече със сигурност сте научили, но може би не сте имали възможност да прочетете. Можете да я намерите в Storytel и да я чуете, прочетена от Момчил Степанов. Книгата е за хората, които искат да направят първата си стъпка в света на личните финанси и инвестицията. Тя е много подходяща за всички, които имат желание да повишат финансовата си грамотност. От аудиокнигата ще научите повече за инвестициите, печеленето на пари и тяхното спестяване. Определено е нещо много полезно.

„Правилото 10X“ на Грант Кардон

Според издателите ѝ, тази книга ще умножи по 10 успеха ви до този момент. Тя е за всеки, който преследва големи цели и не иска да се задоволява с посредственото. Правилото 10X е нивото на активност, което ще гарантира на компаниите и отделните индивиди постигане на техните цели и стремежи. Правилото 10X разкрива принципа на “Масивните действия,” позволявайки ви да разбиете бизнес клишетата и страха от риска, като предприемате конкретни стъпки, за да постигнете мечтите си. Аудиокнигата можете да чуете за близо 6 часа и половина, разказана с чудесния глас на Стилиан Владимиров.

„Общуването като път към успеха“ на Борислав Дойчинов

Една от най-важните книги, които сме подбрали в тази класация на Дейл Карнеги. Тя е един от основополагащите камъни за всички, които искат да се самоусъвършенстват. За малко под 5 часа гласът на Борислав Дойчинов ще ви научи как да накарате хората срещу себе си да ви слушат с интерес и да вникнат в казаното от вас. Ще разберете как се води разговор, колко е важно не само да слушате, но и да чувате добре събеседника си и да използвате казаното от него в своя полза. „Общуването като път към успеха“ ще разкрие пред вас едно от най-важните умения в днешния свят на конкурентен бизнес – умението да се говори пред публика, ще ви научи да водите спор и да излезете победител в него.

„Мисли и забогатявай“ на Наполеон Хил

Ако има книга, която да се постави в основата на всички книги за предприемачи, това несъмнено е тя. „Мисли и забогатявай“ се появява за пръв път през 1937 г., тя незабавно си спечелва славата на една от най-великите и вдъхновяващи книги на своето време. Ако не сте я чели или сте я позабравили – можете да я изслушате за 11 часа в Storytel, където е разказана от Константин Динчев. Наръчникът на Наполеон Хил става задължително четиво за всички, които се стремят към успех в живота и кариерата си. До момента тя е продадена в над петнадесет милиона екземпляра, превръща се в пътеводител за милиони хора, решили да се отърват от бедността в епоха на депресия и да постигнат просперитет за себе си, за семействата си, а в много случаи – и за своите работодатели.

„Изкуството да очароваш“ на Гай Кавазаки

Авторът със сигурност е добре познат на всички, които обичат книги, посветени на маркетинга. Книгата, разказана от Пламен Манасиев е посветена на очарованието. Това е процес, а не еднократен акт, според Кавазаки. Колкото по-големи са целите ви, толкова повече ще трябва да промените сърцата, умовете и действията на хората. Това важи с особена сила, ако разполагате с ограничени ресурси и силни конкуренти. Авторът твърди, че предава своето познание така, че да могат слушателите да променят света.

„Студен душ за мениджъри“ на Пламен Петров

Заглавието е една от задължителните книги, които трябва да прочетат или изслушат всички мениджъри. Книгата представлява сборник с различни теми, с които се сблъсква абсолютно всеки ръководител на екип – от опознаването на хората, през даването и получаването на качествена обратна връзка до себеуправлението и балансирането на егото. Целта на книгата е да провокира мениджърите на екипи към размисъл и себеанализ. Творбата е прекрасно озвучена от Момчил Степанов в Storytel.

„Стратегията Син океан“ на Рене Моборньо и У. Чан Ким

Заглавието също е едно от тези, които попадат в категория „задължителни“ ако се занимавате с каквото и да е предприемачество. Идеята на авторите е да разяснят ролята на конкуренцията, като важна част от дългосрочния успех на едно предприятие, както и да разбулят някои закостеняли схващания относно правилната стратегия и прилагането й. Двамата автори са експерти по стратегия и ръководители на Института „Син океан“ към INSEAD и носители на множество награди. Също така са в челната тройка в световната класация за мениджмънт гуру на „Thinkers50“. Членове са на Световния икономически форум и създатели на Световната мрежа „Син океан“.  Световният бестселър на У. Чан Ким и Рене Моборньо е отличен като една от най-емблематичните и влиятелни книги за стратегия. Превърнала се вече в бизнес класика, тя е преведена на рекордните 46 езика и е утвърден бестселър на пет континента.

„Клуб „5 сутринта“ на Робин Шарма

Един от най-важните автори, когато говорим за самоусъвършенстване, мотивация или за заглавия, предназначени за предприемачи е Робин Шарма. Едно от най-значимите му произведения обаче несъмнено е тази книга, която може да чуете в Storytel. От приятния глас на разказвача Димитър Кръстев можете да научите за идеята на Клуб „5 сутринта“, зародила се  преди повече от двайсет години. Тя се основава на революционен утринен режим, който помага на клиентите на Шарма да увеличат максимално продуктивността си, да постигнат най-добро здраве и да бронират спокойствието си в една епоха на смазваща сложност. В тази книга, писана от автора в продължение на четири години, ще откриете навика на ранното ставане, който помага на толкова много хора да постигнат епични резултати, като издигнат на по-високо ниво щастието и жизнеността си.

„Майната му! Да го направим!“ на  Ричард Брансън

Заглавието е тотален бестселър и потапя слушателите в историята и невероятния успех на един от най-обсъжданите европейски милиардери Ричард Брансън. Писана от самия него, интригуващата панорама на професионалния му и личен живот е искрена и неподправена. От разказвача Чавдар Монов можете в рамките на около три часа да чуете някои от най-важните съставки формулата на успеха на Брансън.

И още нещо

През октомври “Тънкото изкуство да не ти пука” на Марк Менсън излезе като аудиокнига в Storytel с гласа на Николаос Цитиридис. Една от най-продаваните книги в света добива своята популярност като съвременен наръчник за успешно фокусиране и самоусъвършенстване. Любимото заглавие на милениалите вече може да бъде слушано и на български в популярната аудио стрийминг платформа с гласа на телевизионната звезда.

Това са само част от книгите, подходящо за предприемчиви по дух хора, които откроихме в Storytel. В сайта и приложението една от най-големите стрийминг компании в света вече се предлагат над над 2500 заглавия на български и над 300 000 заглавия на английски език.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини