JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup, които са едни от най-голените банки на САЩ, въведоха забрана за закупуването на каквато и да е криптовалута с помощта на емитираните от тях кредитни карти, включително и пластмасовите карти за бизнеса. Bloomberg съобщи, че забраната е влязла в сила на 3 февруари 2018 година.

Едновременно с това, английската Lloyds Banking Group официално обяви, че с нейните 9 милиона емитирани кредитни карти вече не могат да се извършват транзакции за закупуване на биткойни. Това е първият подобен случай на територията на Великобритания.

Забраните не се отнасят за дебитните карти. Банките се опасяват, че техните клиенти могат да купят на кредит криптовалута, който после няма да могат да върнат.

В края на миналата седмица курсът на биткойна успя да се вдигне до $8500, нараствайки с около $1000. Но тази сутрин ситуацията отново е подтискаща за притежателите на криптовалути: цената на всички цифрови пари слезе надолу, като биткойнът падна до $7940.

Капитализацията на криптовалутния пазар слезе под $400 милиарда, въпреки че преди два месеца превишаваше $700 милиарда. Ситуацията с другите криптовалути не е по-добра – много от тях отбелязват спад с 15-20%. Към днешен ден курсът на Ethereum е малко над $800, а на Ripple – по-малко от един щатски долар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
29 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
doomsayer
doomsayer
3 години

Началото на края на криптовалутите

АхОх
АхОх
Отговор на  doomsayer
3 години

Навремето ние се плюехме тук защото биткойнмилионерите казваха как трябвало да инвестираме в биткойни, а опозицията (аз включително) казвахме че е начин за ограбиш хората… защото на края всичко е до истинските пари от къде идват и къде влизат. Аз бях от опозицията защото съм виждал как изгрява и после залязва този тип измама с много нормални хора изгорели, а богатите станали по-богати. Сега е времето за изгаряне, а богатите станаха по-богати (виж как милиардерите си продадоха криптовалутата точно на време)…. Нашите биткойнмилионери е хубаво да видят, че винаги има място за печалба, но ако мислиш за нормалните хора ще… Виж още »

Kofti Petrov
Kofti Petrov
3 години

Това са истинските играчи с криптовалутите ….

mda
mda
Отговор на  Kofti Petrov
3 години

тези дето купуват крипто с кредитни карти, нали ?

Kofti Petrov
Kofti Petrov
Отговор на  mda
3 години

тия дето като решат и ще затрият биткоините за 2 часа.. и другите дето случайно ги продадоха докато струваха 20к 🙂

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида
3 години

Къде са крипто-милионерчетата? Искам пак да ми обяснят как койните са бъдещето.

ffs
ffs
Отговор на  Биткойн = Балон = Пирамида
3 години

Кой ще си губи времето, да обяснява на малоумни хейтъри къде е ключа от палатката, ако искаш някой да ти даде и хляба в ръцете а? … Ходи събирай гъби в гората и enjoy the silence.

AFDADC
AFDADC
Отговор на  ffs
3 години

Евала, много правилно му го каза .

баба
баба
3 години

На притежателите на криптовалути банки не им трябват, защото крииптовалутите са бъдещето! Те никога не биха продали биткойните си (или другите си виртуални монетки) за някакви си смешни долари. Защо са им тези хартийки, след като могат да си имат биткойнчета?

Педро
Педро
Отговор на  баба
3 години

Наистина си малоумен 🙂

баба
баба
Отговор на  Педро
3 години

А ти пращиш от акъл. Имам братовчед с 250 биткойна. Купени на около 100$. Не ги продаде като бяха 20.000$, щото чакал да поскъпне още. Сега пак нямало да продава – щото цената била паднала, и имал „вътрешна информация“ как биткойна щял да стане 1 милион долара…… Болен човек…. алчността води до сериозни психични отклонения. По цял ден говори и мисли само за биткойни. Рови се по борсите и мисли, че прави нещо. Работи за 600 лева заплата, по 12 часа на ден, и плаща 300 лева на месец кредит (да, за биткойните)… Но има самочувствие – имал 250 биткойна.… Виж още »

wth
wth
Отговор на  баба
3 години

Да, и един мърмот завива шоколада в станиол, нали?

баба
баба
Отговор на  wth
3 години

Не! Един шоколад завива станиола в мармот!

смятай колко си прост
смятай колко си прост
Отговор на  баба
3 години

бабо, заради малоумната ти рода слагаш етикет на доста голяма група хора. Не се ли усещаш малко поне?

баба
баба
Отговор на  смятай колко си прост
3 години

Познавам и други „от бранша“, кой с по 2-3 койна, кой с повече. Всички са еднакви – няма да продават, щото щяло да поскъпва още. Държат си койнчетата на склад и това е. И не ги пипат – нито търгуват с тях, нито нищо. Чакат. Когато започне да поскъпва – не продават, щото щял да поскъпва още. Като падне цената – пак не продавят, щото щял да си възвърне старата висока цена, а ако това стане – пак няма да продадат, щото ще чакат да поскъпне. Лакомията води до омагьосан кръг „чакам още малко“. Първо иска да спечели, после –… Виж още »

cl500
cl500
Отговор на  баба
3 години

съвсем скоро твоя братовчед ще може да вземе точно около 100$ на своите биткойни, съвсем скоро ще е това.. 🙂

баба
баба
Отговор на  cl500
3 години

То това се казва на човек, който има акъл.
Точно неговият е изпит и няма никаква надежда да се осъзнае 🙂

Анонимен
Анонимен
3 години

Пирамид изолират пирамиди
Вместо да ограбят лошият световен мат’рял

Анонимен
Анонимен
3 години

Интересно кое ще напомпят за следващата пирамида ?

напомпят – още от парите на другите

Кольо фадромата
Кольо фадромата
3 години

Какво точно имате срещу пирамидите ?
Долара пирамида ли е ?
Еврото пирамида ли е ?
Цената на имотите в момента ?
Акциите на фейсбук ?
По принцип акциите на която и да било фирма ?
Текущите пенсионни фондове в България ?

ЙацкРоцк
ЙацкРоцк
3 години

7500 тик так, тик так. Следва продължение.

ПП Имам един такъв въпрос към хората които реално се занимават с това. Във България можеш ли да си купиш/продадеш каквато и да е от крипто валутите след като декември месец банките спряха достъпа до борсите? Защото ако не можеш, значи и във България е забранено търгуването с крипто валути.

Кольо фадромата
Кольо фадромата
Отговор на  ЙацкРоцк
3 години

За момента няма проблем да си ги обърнеш в пари струва таксата за превода от борсата към всяка банка която обслужва SEPA.(това може да бъде спряно всеки момент) Това е вариантът в който повечето хора ползват . Следващия е да ползват койните директно за пазаруване без да ги обръщат към реални пари. Тук е малко по сложно – има сайтове които приемат коини за разплащане намирате си лист с такива сайтове и си пазарувате. Следващото което лично аз ползвам е размяна (натурална) купувате си Gift Cards в amazona и си пазарувате каквото си искате от там. Всеки от изброените от… Виж още »

Линух
Линух
3 години

Имам вътрешна информация че койна ще стане милион до края на годината.

Aha
Aha
Отговор на  Линух
3 години

Имаш разстройство ти.

Линух
Линух
3 години

7300$ малеее, нашите беттер милионерчета нещо не се чуват, сигурно са си теглили куршума.

Пенчо
Пенчо
Отговор на  Линух
3 години

Ето ме, но даже и сега биткойна да свърши (което едвали ще стане) през последните 7г добре се оядохме. Аз поне не съм бил 1 ден на работа и съм правил нещо което ми беше инетересно и забаванто. Нямал съм шеф, никой не ми е казвал кога да ходя и какво да правя и съм имал свободно време колкот си искам. А ТИ какво имаш за последните 7г? 2000 хейт коментара! УАААУ. А и да не забравяме че сега имам и един куп хардуер който мога да продам дори и на по-ниска цена, пак ще имам още какво да изкарам!