JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup, които са едни от най-голените банки на САЩ, въведоха забрана за закупуването на каквато и да е криптовалута с помощта на емитираните от тях кредитни карти, включително и пластмасовите карти за бизнеса. Bloomberg съобщи, че забраната е влязла в сила на 3 февруари 2018 година.

Едновременно с това, английската Lloyds Banking Group официално обяви, че с нейните 9 милиона емитирани кредитни карти вече не могат да се извършват транзакции за закупуване на биткойни. Това е първият подобен случай на територията на Великобритания.

Забраните не се отнасят за дебитните карти. Банките се опасяват, че техните клиенти могат да купят на кредит криптовалута, който после няма да могат да върнат.

В края на миналата седмица курсът на биткойна успя да се вдигне до $8500, нараствайки с около $1000. Но тази сутрин ситуацията отново е подтискаща за притежателите на криптовалути: цената на всички цифрови пари слезе надолу, като биткойнът падна до $7940.

Капитализацията на криптовалутния пазар слезе под $400 милиарда, въпреки че преди два месеца превишаваше $700 милиарда. Ситуацията с другите криптовалути не е по-добра – много от тях отбелязват спад с 15-20%. Към днешен ден курсът на Ethereum е малко над $800, а на Ripple – по-малко от един щатски долар.

29
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
17 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
doomsayer
doomsayer

Началото на края на криптовалутите

АхОх
АхОх

Навремето ние се плюехме тук защото биткойнмилионерите казваха как трябвало да инвестираме в биткойни, а опозицията (аз включително) казвахме че е начин за ограбиш хората… защото на края всичко е до истинските пари от къде идват и къде влизат. Аз бях от опозицията защото съм виждал как изгрява и после залязва този тип измама с много нормални хора изгорели, а богатите станали по-богати. Сега е времето за изгаряне, а богатите станаха по-богати (виж как милиардерите си продадоха криптовалутата точно на време)…. Нашите биткойнмилионери е хубаво да видят, че винаги има място за печалба, но ако мислиш за нормалните хора ще… Виж още »

Kofti Petrov
Kofti Petrov

Това са истинските играчи с криптовалутите ….

mda
mda

тези дето купуват крипто с кредитни карти, нали ?

Kofti Petrov
Kofti Petrov

тия дето като решат и ще затрият биткоините за 2 часа.. и другите дето случайно ги продадоха докато струваха 20к 🙂

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Къде са крипто-милионерчетата? Искам пак да ми обяснят как койните са бъдещето.

ffs
ffs

Кой ще си губи времето, да обяснява на малоумни хейтъри къде е ключа от палатката, ако искаш някой да ти даде и хляба в ръцете а? … Ходи събирай гъби в гората и enjoy the silence.

AFDADC
AFDADC

Евала, много правилно му го каза .

баба
баба

На притежателите на криптовалути банки не им трябват, защото крииптовалутите са бъдещето! Те никога не биха продали биткойните си (или другите си виртуални монетки) за някакви си смешни долари. Защо са им тези хартийки, след като могат да си имат биткойнчета?

Педро
Педро

Наистина си малоумен 🙂

баба
баба

А ти пращиш от акъл. Имам братовчед с 250 биткойна. Купени на около 100$. Не ги продаде като бяха 20.000$, щото чакал да поскъпне още. Сега пак нямало да продава – щото цената била паднала, и имал „вътрешна информация“ как биткойна щял да стане 1 милион долара…… Болен човек…. алчността води до сериозни психични отклонения. По цял ден говори и мисли само за биткойни. Рови се по борсите и мисли, че прави нещо. Работи за 600 лева заплата, по 12 часа на ден, и плаща 300 лева на месец кредит (да, за биткойните)… Но има самочувствие – имал 250 биткойна.… Виж още »

wth
wth

Да, и един мърмот завива шоколада в станиол, нали?

баба
баба

Не! Един шоколад завива станиола в мармот!

смятай колко си прост
смятай колко си прост

бабо, заради малоумната ти рода слагаш етикет на доста голяма група хора. Не се ли усещаш малко поне?

баба
баба

Познавам и други „от бранша“, кой с по 2-3 койна, кой с повече. Всички са еднакви – няма да продават, щото щяло да поскъпва още. Държат си койнчетата на склад и това е. И не ги пипат – нито търгуват с тях, нито нищо. Чакат. Когато започне да поскъпва – не продават, щото щял да поскъпва още. Като падне цената – пак не продавят, щото щял да си възвърне старата висока цена, а ако това стане – пак няма да продадат, щото ще чакат да поскъпне. Лакомията води до омагьосан кръг „чакам още малко“. Първо иска да спечели, после –… Виж още »

cl500
cl500

съвсем скоро твоя братовчед ще може да вземе точно около 100$ на своите биткойни, съвсем скоро ще е това.. 🙂

баба
баба

То това се казва на човек, който има акъл.
Точно неговият е изпит и няма никаква надежда да се осъзнае 🙂

Анонимен
Анонимен

Пирамид изолират пирамиди
Вместо да ограбят лошият световен мат’рял

Анонимен
Анонимен

Интересно кое ще напомпят за следващата пирамида ?

напомпят – още от парите на другите

Кольо фадромата
Кольо фадромата

Какво точно имате срещу пирамидите ?
Долара пирамида ли е ?
Еврото пирамида ли е ?
Цената на имотите в момента ?
Акциите на фейсбук ?
По принцип акциите на която и да било фирма ?
Текущите пенсионни фондове в България ?

ЙацкРоцк
ЙацкРоцк

7500 тик так, тик так. Следва продължение.

ПП Имам един такъв въпрос към хората които реално се занимават с това. Във България можеш ли да си купиш/продадеш каквато и да е от крипто валутите след като декември месец банките спряха достъпа до борсите? Защото ако не можеш, значи и във България е забранено търгуването с крипто валути.

Кольо фадромата
Кольо фадромата

За момента няма проблем да си ги обърнеш в пари струва таксата за превода от борсата към всяка банка която обслужва SEPA.(това може да бъде спряно всеки момент) Това е вариантът в който повечето хора ползват . Следващия е да ползват койните директно за пазаруване без да ги обръщат към реални пари. Тук е малко по сложно – има сайтове които приемат коини за разплащане намирате си лист с такива сайтове и си пазарувате. Следващото което лично аз ползвам е размяна (натурална) купувате си Gift Cards в amazona и си пазарувате каквото си искате от там. Всеки от изброените от… Виж още »

Линух
Линух

Имам вътрешна информация че койна ще стане милион до края на годината.

Aha
Aha

Имаш разстройство ти.

Линух
Линух

7300$ малеее, нашите беттер милионерчета нещо не се чуват, сигурно са си теглили куршума.

Пенчо
Пенчо

Ето ме, но даже и сега биткойна да свърши (което едвали ще стане) през последните 7г добре се оядохме. Аз поне не съм бил 1 ден на работа и съм правил нещо което ми беше инетересно и забаванто. Нямал съм шеф, никой не ми е казвал кога да ходя и какво да правя и съм имал свободно време колкот си искам. А ТИ какво имаш за последните 7г? 2000 хейт коментара! УАААУ. А и да не забравяме че сега имам и един куп хардуер който мога да продам дори и на по-ниска цена, пак ще имам още какво да изкарам!