Най-големият производител на плазмени панели и телевизори спира тяхното производство

1
67

През следващите 3 години Panasonic, който е най-големят производител на плазмени панели и телевизори ще закрие този бизнес. Преструктурирането на компанията ще започне от следващата финансова година. Panasonic смята частично да се избави от някои активи, като реорганизацията включва и завода за плазмени панели в японския град Амагасаки. Прекратена е и разработката на нови модели плазмени телевизори. Компанията счита, че търсенето на тези телевизори е намаляло и тяхното производство вече е нецелесъобразно.

В Panasonic предполагат, че обемът продажби на целия телевизионен отдел към финансовата 2015 година ще се съкрати двойно. През 2011 година компанията бе съобщила, че има намерение да намали производството на плазмени панели и да уволни 1000 души в тази сфера, поради невъзможност за борба с конкуренцията на другите азиатски компании – Samsung и LG.

Корпорацията преживява трудни времена. През октомври 2012 година Panasonic предупреди, че загубата за финансовата 2012-2013 година, която приключва в края на този месец може да достигне 765 милиарда йени или почти 10 милиарда американски долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари