Най-голямото електронно изложение CeBIT е завинаги отменено

2
954

Една от причините за намаляването популярността на CeBIT е почти едновременното провеждане на технологичния пазар Hanover Fair.

Най-голямото в света международно изложение, посветено на информационните технологии и комуникациите повече няма да отваря врати за посетителите. CeBIT, за което пристигаха над 850 000 посетители, повече не съществува. Информацията е на самите организатори на CeBIT, които отмениха изложението за 2019 година.

Технологичното изложение CeBIT се провеждаше в Хановер, Германия още от 1986 година, но корените на събитието могат да се проследят до 1947 година, когато започва организирането на промишлен панаир-изложение. В края на 90-те и началото на 2000-те години изложението стана най-голямото в света, привличайки над 850 000 посетители годишно. CeBIT бе своеобразен индикатор в сферата на информационните технологии. Но последно време броят на посетителите значително намаля. През 2018 година те бяха едва 120 000 души.

Вместо CeBIT, компаниите започнаха да посвещават промишленото изложение Hannover Messe. През последните години пътищата на тези две събития често се пресичаха и това също доведе до намаляване на посетителите.

Но за IT индустрията останаха немалко подобни събития: MWC, IFA, CES и Computex.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари