В официалния магазин за приложения Google Play Store все по-често започнаха да се появяват вредоносни програми, въпреки заложените автоматизирани механизми за сканиране. Това е и причината използването на антивирусни програми в мобилните устройства да става все по-належащо.

Специалистите на AV-TEST тестваха най-популярните антивирусни решения за Android, като по този начин се опитват да помогнат на потребителите да направят по-подходящ избор. Седем продукта от този тип получиха максимални оценки за производителност и удобство на работа. Това са Tencent, Symantec, Sophos, G Data, Cheetah, Bitdefender и Antiy. Съвсем близо до тях са AhnLab, McAfee и Trend Micro.

Популярният за персонални компютри антивирус на Kaspersky Lab получи 99,8% за защитата в реално време и 99,9% за сумарно разкриване на заплахите. Китайската компания NSHC със своята антивирусна програма Droid-X 3 получи най-ниската оценка от 91,9% за защита в реално време и средно 94,8%.

ESET Mobile Security & Antivirus получи 5,5 точки от 6 възможни за защита, бал от 6 точки за удобство, като по този начин е близо до лидерите, но изпусна да спре някои семейства вируси.

Очевидно е, че изборът е богат, но не бива да се забравя, че е най-добре приложенията да се изтеглят от доверени източници, а в магазините трябва да се четат отзивите на другите потребители и да се гледат оценките на приложенията.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "Най-добрите антивирусни програми за Android"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка