Най-добрите антивирусни програми за Windows 8.1 според AV-Test

8
2313

Въпреки че не останаха много потребители за операционната система Windows 8.1, немската антивирусна лаборатория AV-Test проведе нови тестове на антивирусните програми за тази ОС за домашни компютри.

Докато при тестовете на Windows 10 за корпоративни потребители максимална оценка получиха два продукта, при Windows 8 лидерът е само един. Това е Kaspersky Internet Security, който получи максимален брой точки за безопасност, скорост на работа и удобство на използване.

Още два други AV продукта получиха сертификат от германската лаборатория. Bitdefender Internet Security събра 17,5 точки, като не получи половин точка за защитата на операционната система. Същият е резултатът и на Trend Micro Internet Security, който не получи половин точка при тестовете за производителност. Microsoft Windows Defender набра максимума за удобство на използване и по 4,5 точки в останалите категории.

Аутсайдер при новите тестове е Comodo Internet Security Premium, който получи едва 3 точки за защита (общо бал от 12,5 точки).

AV-Test обяви, че всички тестове са проведени през през месеците ноември и декември миналата година с напълно обновена операционна система Windows 8.1.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Анонимен
Анонимен
4 години

Че кой ползва уиндоус 8.1 ? Тия дето искат да ги следят отдавна минаха на 10 а нормалните хора се върнаха на 7 и си спряха ъпдейтите да не ги настигне и тях спайуера…

Анонимен
Анонимен
Отговор на  Анонимен
4 години

Аз съм с 8.1… По-добре бачка от 7. Интерфейса е малко бозав ама се свиква, нема кой знае каква разлика от 7, освен че е малко по-лек откъм ползване на RAM и CPU. А като му спрат на 7 поддръжката и спрат да пускат драйвери/firmware за новия хардуер всички(с нов хардуер) ще минат на 10(или там на която ОС трябва за да могат хората за да си играят игрите). Аз не се притеснявам на моя компютър който се ползва само за непретенциозни игри ще го кара на 8.1 докато хардуера вече не е морално остарял, другия с по важните неща… Виж още »

the professor
the professor
4 години

8.1 e много по бърз от 10, той е все едно 7, но със скин на подобен на 10… без голяма част от боклуците на 10: edge, + възможност за спиране на ъпдейтите, това не пречи и в него да има боклуци: spying, windows defender, store, automatic repair – неща, които задължитено трябва да бъдат спрени…

смях в залата
смях в залата
4 години

Kaspersky бил най-добрия продукт, а Comodo Internet Security – най-слабия! :))) Само дето двете програми имат идентични възможности. Цяла нощ си играхме с един колега да ги сравняваме – опция по опция, точка по точка… Е, в Kaspersky има някои малки допълнителни глезотии – например възможност за въвеждане на текст от виртуална клавиатура, защитена от keylogger-и, вграден ad-blocker… Но като цяло – никакви съществени разлики. Обаче едните влагат повечето си време в разработване на защити от използване на продукта им от потребители, които не са заплатили за него. Докато другите печелят предостатъчно от издаването на root сертификати, затова разпространяват продукта… Виж още »

bluewater
bluewater
Отговор на  смях в залата
4 години

Наистина ми липсва системата за рейтинг на коментарите. +6
Плащаш си – Kaspersky, не ти се плаща – Comodo Internet Security. Много добри програми. Ползвал съм Avast, AVG, ESET, Panda и определено Comodo Internet Security се справя по добре от тях
Въобще AV-Test е по добре да се наричат AV-Аdvertisement.

Питащ се
Питащ се
4 години

„Въпреки че не останаха много потребители за операционната система Windows 8.1…“ – Относно това имам да кажа само едно нещо. Наистина добре направените неща никога не се харесват на масите. Дали ще е интерфейсът (в случая на Windows 8.1), дали ще е цената (Kaspersky), дали ще е държавата-източник на продукта (Kaspersky) или нуждата от придобиване на някакви нови знания (Linux) масата никога не е държала на качеството. Затова си цъка във фб и вей х*й вей. Windows 8.1, макар и отхвърлен заради стартовия екран, който стресна мнозина, към днешна дата е най-добрата операционна система на M$. Не най-добрата като цяло,… Виж още »

Анонимен
Анонимен
4 години

хаха а къде оставиха CLAM и защитата в реално време IMMUNET , най-малки системни изисквания и полмавана памет и същото ниво на откриване ако не и по-добро от горепосочените

Питащ се
Питащ се
Отговор на  Анонимен
4 години

Също където оставиха Qihoo 360.