И днес продължаваме да ви предаваме някои от по-интересните новини около тазгодишното издание на конференцията за компютърна и интернет сигурност RSA. Този път ще отразим специалната класация за най-добър интернет ресурс на тема информационна сигурност и защита, направена от гостите на срещата и водещи специалисти.

Днес, повече от всякога досега можем да говорим за „интернет несигурност“ вместо за „интернет сигурност“. Дали става дума за последната измама, разпространяваща се вирусоподобно в онлайн общностите, как да намалим щетите от рансъмуер заплахи и криптовируси или защо е добре да използваме блокатор на реклама и какво е „малвъртайзинг“, средностатистическият жител на киберпространството, трябва да бъде информиран. В този, подобно на много други случаи, знанието е сила, сила, която може да ви спести някой и друг бял косъм на косата и да ви държи далеч от опасностите в Мрежата.

Ето и носителите на своеобразните награди.

В категорията за най-занимателен блог на тема сигурност побеждава Греъм Клули. Сред подгласниците тук личат имената на блога на Avast, този на Errata Security и др. Блогът на Errata Security присъства и в категорията „Най-занимателен блог“, като тук списъка се допълва от имената на блога на Trend Micro, блога на Security секцията на StackOverflow, Tao Security и блогът на Sophos Naked Security, който и печели първото място.

За най-добър новопоявил се блог или подкаст е избран Flashpoint Intelligence Corner, a Bitdefender Business е определен за най-добър ресурс в категорията най-добър блог в категория „Корпоративна сигурност“. За най-добър подкаст е определен Security Weekly, а за най-добра публикация на 2016 е определена статията на Трой Хънт Security insanity: how we keep failing at the basics.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари