Най-добрите клипборд мениджъри за Linux (втора част)

0
62

В първата част разгледахме три клипборд мениджъра, които могат да икономисат много време чрез запомняне на копираните по време на работа с компютъра данни и да ги съхраняват като списък – история на копиранията, откъдето лесно можем да извадим необходимата предишна информация. Тук ще продължим с останалите по-известни мениджъри за работа с клипборда, предназначени за операционната система Linux.

 

1Clipman

Това е олекотена версия на специалния плъгин, който се предлага с XFCE средата. Clipman добре работи с XFCE-подобни дистрибуции, като например Xubuntu.

Основни възможности:

  • Управление на историята
  • Бърз достъп до копираните данни
  • Разнообразни настройки

2Diodon

Това е един лек, но същевременно мощен клипборд-мениджър, предназначен за Linux дистрибуции, базирани на Unity и GNOME.

По-характерните черти на Diodon са интеграцията с десктопа, управление на историята (включително и нейния размер), бърз достъп до копираните данни, копиране на изображения.

3Pastie

Pastie е опростен мениджър за работа с клипборда, подходящ за Ubuntu, като може да се използва заедно с AppIndicator. Разполага с много добра функционалност, включително копиране на изображения, гъвкав интерфейс, бърз достъп до данните и други.

4Parcellite

Това е орязана GTK+ 2 версия, която има интересни възможности, като работа във фонов режим като демон, използване на горещи клавиши, изпълнение на потребителски команди чрез съдържанието на клипборда.

5Glipper

Това е клипборд-мениджър, подходящ за GNOME дистрибуции, като потребителят може да разшири неговата функционалност с помощта на плъгини.

6Clipit

Това е много лек GTK+ мениджър за работа с клипборда, който има богата функционалност и на практика е копие на Parcellite, но с допълнителни функции и по-гладка работа. Има възможност за търсене в историята, премахване на копирани данни от историята и други.

7Keepboard

Този клипборд-мениджър е кросплатформен и като всички други, запомня историята на копираните данни и дава възможност да се вмъква копирана от по-преди информация.

 

 

Навярно ще излязат още много програми и плъгини, които изпълняват ролята на клипборд-мениджъри. Ако знаете друг подобен софтуер, споделете, това е от полза за всички. Клипборд-мениджърите са наистина много полезни при работа с текстове и икономисват много време, като работата с компютъра става много по-производителна.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари