Най-добрите космически снимки, показани миналата седмица

0
23

Активната дейност на хората, свързана с космоса, постоянно води до генерирането на много уникални снимки, които разкриват невиждани до момента гледки и обекти. Следващите фотоси, събрани от Space.com, са сред най-интересните, които са били пускани из мрежата в последно време.

На горната снимка, на заден план се вижда Луната, а пред нея са Земята и совалката Discovery, която изпълнява мисия през 1998 година и тъкмо минава над Атлантическия океан.

Астрономите откриха уникална неутронна звезда, която свети 10 хиляди пъти по-ярко, отколкото би било нормално за нея. Учените предполагат, че интересната аномалия се дължи на това, че звездата е опитала да погълне гигантски къс от материя. Светлината показва, че опитът е причинил проблеми с „храносмилането” на звездата.

Вулканът Набро в африканската държава Еритрея изригва през цялата минала седмица. Сателитните снимки разкриха за първи път какво точно се случва при изригването на вулкана и докъде се простират потоците от лава.

Любителят Нийл Уинстън е заснел изстрелването на ракетата Minotaur 1, която изведе сателита ORS-1 в орбита около Земята на 29 юни. Снимката е направена един час преди полунощ.

Нова снимка на лунния кратер Тихо. Тя е била заснета малко след изгрева на Слънцето. NASA публикува снимката на 30 юни. Добре се виждат дългите и резки сенки, които са характерни за лунния вакуум.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари