Най-добрите торент клиенти през 2020-та година

24
5257

Едва ли има човек, на който трябва да обясняваме какво представляват торент клиентите и за какво се използват. Нека разгледаме един списък с най-добрите торент клиенти към този момент, представен от DigitalTrends.

Припомняме, че торент системата може да се използва за нерегламентирано придобиване на интелектуална собственост и тази статия не е в подкрепа на това. Торентите могат да се използват и за разпространение на легална информация.

BitTorrent

Един от най-дълго съществуващите клиенти, който все още се поддържа активно. Има изчистен интерфейс, разполага с всички нужни функции. Той е най-близкото до UTorrent, който загуби немалко популярност заради рекламите си и крипто клопките. Има поддръжка за магнитни линкове, частни торенти, криптирана връзка, отдалечен контрол. Поддържа голям набор от операционни системи, много езици. Има безплатна версия, BitTorrent Pro версия със защита от заплахи и повече информация за торентите и BitTorrent Pro+VPN версия, която включва CyberGhost VPN.

Най-интересната му функция е търсачката, която може да се конфигурира да търси в различни източници на торенти, без те да се посещават чрез браузър.

Deluge

Безплатен софтуер с отворен код. Изчистен е от излишни неща в базовата си инсталация. Добавянето на допълнителни функционалности става чрез плъгини за известия, блокиране на IP и други подобни. Също може да се използва като нормален клиент и като сървър, защото може да се контролира дистанционно.

Tixati

Това приложение има по-ретро външен вид на интерфейса, но пък е един от вариантите с най-много функционални възможности. Той предоставя подробна и пълна информация за пиърите, към които сме свързани. На база на IP адреса може да предположи в коя държава са. Можем да даваме приоритет на определени пиъри. Има детайлна разбивка на използването на трафик.

Ако сме заинтересувани за поверителността си обаче, много препоръчително е този клиент да се използва с VPN.

BiglyBT

BiglyBT е отклонение от Azureus торент клиента. Тръгва през 2003 година като вариант на Vuze/ Azureus, но официалният му дебют е през 2017-та. Тук няма реклами и кодът е отворен. Липсват му някои по-специфични функции като възможност за записване на дискове, но разполага с всичко основно. Интерфейсът му е доста опростен. Може да анализира мрежата и скоростта на Интернет връзката ни, за да оптимизира тегленето и качването на торенти.

Има поддръжка за отдалечен контрол чрез Android приложение. Има възможност за интеграция с VPN и анонимно търсене.

Vuze

Проектът, над който разработчиците на горния софтуер са работили преди. Изглежда много подобно на BiglyBT. Тук обаче има реклами, които могат да се премахнат чрез абонамент за услугата Vuze Plus ($3.99 на месец). Този абонамент осигурява и допълнителни функционалности. Една от тях е вграден антивирус.

Предоставя всичката нужна информация за следене и водене на статистика. Поддържа магнитни линкове и Tor мрежата. Изпъква с вграден достъп до форумното общество на Vuze и различни чатове – публични и анонимни.

Кой е вашият любим торент клиент?

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари