Днес BYD пусна в движение най-дългия електрически автобус в света – K12A. При дължина 27 метра, червеният на цвят автобус прилича на гигантска гъсеница. Той може да превозва до 250 души, да достигне максимална скорост от около 60 км/ч и да пътува 250 километра с едно зареждане. Автобусът се отправя към Колумбия, където ще бъде част от бързата транзитна система TransMilenio (BRT), но може да се присъедини към други такива системи.

В своя Twitter профил BYD обеща, че това не е първоаприлска шега и сме склонни да им вярваме, тъй като през януари компанията пусна най-големия електрически двуетажен автобус в света. Самата компания BYD е китайска и повече помага на Uber в тестовете на електрически превозни средства, но компанията е заета и с производство на електрически автобуси. През последните девет години тя е произвела повече от 50 000 машиви. Ако не можете да стигнете до Колумбия, за да видите това последно творение, можете да видите K12A в действие в Twitter поста по-долу.

На 1 април BYD анонсира и шест нови електрически автомобила и хибридни модели на пролетното събитие в Пекин. Новата модернизирана електрическа архитектура, която покрива основните технологии, включително шасито и мотора, дава на всичките три нови модела пробег от над 400 км.

Единственият производител на автомобили в световен мащаб, който продава електрически превозни средства на обем, равен на Tesla, BYD не показва признаци за забавяне. Всъщност, сега тя също трябва да се бори с конкурента Tesla, който започна доставките на много успешния си електромобил Tesla Model 3 в Китай едва миналия месец.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
MishoРатнемокFermin TrujilloПалуестиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

„50 000 машиви“ ?

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

мали тва колко кока събира…

Ратнемок
Ратнемок

Aвтобусите в София събират над 250 човека!

Misho
Misho

Харесва ми