Най-иновативната прахосмукачка, създавана някога, вече е в България

Roomba® i7+ не само запомня помещенията в 10 жилища, но и се самопочиства

9
1039

Roomba i7+, най-новата и най-иновативната прахосмукачка-робот на компанията iRobot, вече е налична и в България.

“Чрез способността си да научава жилищните планове и да се адаптира, както и да изпразва сама контейнера за боклук, iRobot Roomba i7+ е най-иновативната прахосмукачка-робот създавана някога“, коментира Колин Ангъл, председател и главен изпълнителен директор на iRobot. “Този робот се доближава до мечтата ни за прахосмукачка-робот, с която се впуснахме в това приключение преди 20 години“, добавя още той.

С помощта на технология за интелигентно картографиране Imprint™, Roomba i7+ изучава и прави карта на помещението, което трябва да изчисти. Роботът запаметява до 10 жилищни плана и имената на стаите в тях. Така, ако бъде  преместен на друг етаж или в друго жилище, той ще разпознае локацията и ще я изчисти, както е инструктиран. Новата Roomba може да почиства конкретно помещение (само всекидневната например) чрез гласова команда или настройка в мобилното приложение iRobot HOME.

Патентованата iRobot навигация iAdapt® 3.0 с технология vSLAM®  помага на Roomba i7+ безпроблемно и ефективно да се придвижва в жилището, като запомня къде вече е почистила. Когато приключи с чистенето, Roomba i7+ сама изпразва контейнера за боклук в първата по рода си самопочистваща база Clean Base™, която се предлага в комплекта. Така потребителите забравят за чистенето за седмици наред.

iRobot Roomba е единствената прахосмукачка-робот, която чисти с две гумени четки за различни повърхности, които работят заедно, за да отстранят ефективно мръсотията от твърди подови настилки и килими. Roomba i7+ автоматично настройва височината на почистващата глава, така че двете четки да се адаптират към пода. Едната четка разчетква мръсотията от подовите настилки, а втората се движи в срещуположна посока, за да повдигне мръсотията. И вместо четки с косми, които е възможно да пропуснат мръсотия или да се огънат, гъвкавите четки за различни повърхности обгръщат пода и почистват всичко – от прах и леки замърсявания до козина на домашни животни, коса и по-едри боклуци.

Roomba i7+ успешно почиства пространството под мебелите, като използва високо-ефективен филтър, който улавя до 99% полен, акари, кучешки и котешки алергени, а патентовата технология Dirt Detect™ позволява чистенето на по-замърсените участъци. След края на почистващия цикъл Clean Map™ в приложението iRobot Home предлага отчет за свършената робота.

Платено съобщение

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ПалуестиниецsamemanдфсдфkkkIshits Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Той
Той

Боже… това е прахосмукачка все пак.. колко умна прахосмукачка ти трябва?

Иво
Иво

Цена 2500 лева си е доста. Проблема е че неможе за тези пари да изчисти и праха по секцията или масата и затова не си заслужава, пода се чисти лесно и бързо ако навсякъде е ламинат както е при мен.

Местен
Местен

И по стълби не слиза, зад вратите не чисти, не може да „преодолее“ килими с дълъг косъм…има недостатъци, но те не са проблем за таргет групата на румбата. Те се купуват предимно за престижа.

дфсдф
дфсдф

Аве влизате в един известен китайски онлайн магазин и търсите роботи-прахосмукачки … о_О Освен ако статията не е платена (сбогом постче мое 😀 ) това не е нищо особенно

Ishits
Ishits

Roborock 2 го прави това от повече от година и не е 2к, а има мн повече функционалности от това. Пълен смях са тия Ishits, а още по-смешни са хората, които ги взимат!

kkk
kkk

А защо реши, че тези нямат тази функционалност отдавна, но едва сега я предлага официално в България? (Проверките в нета и аз мога да си ги направя…)

дфсдф
дфсдф

Заглавието е „Най-иновативната прахосмукачка, създавана някога, .. „

sameman
sameman

“вече е в България” , не пречи да довършиш изречението.

Палуестиниец
Палуестиниец

Една играчка, напълно ненужна…
За 2500 лв ще си наема чистачка за 3-4 години, която да идва 1 път в месеца и да чисти навсякъде.
Тази играчка не може да минава през килими, мокети, стълби и какво ли още не може…
Стига сте я навирали.
Хората, които са се излъгали да си купят такова нещо знаят за какво иде реч.