fbpx
2.9 C
София

Най-новата заповед на Мъск в Twitter: Инженерите да изпращат седмични доклади, а мениджърите да уволняват „слабите кадри“ всяка седмица

Най-четени

Илън Мъск е наредил на всички ръководители на екипи да определят най-слабите членове на екипите си и да ги включат в план за подобряване на работата за 4 седмици. Ако те не покажат подобрение, трябва да бъдат незабавно уволнени.

В имейл, изпратен късно през нощта до всички служители на Twitter, Илон Мъск споделя обновената си визия за това как планира да управлява Twitter.

Първо, всички служители на Twitter, които програмират и се занимават с инженерство и дизайн, ще седят на един етаж с Мъск.

Макар че в краткия имейл не се казва изрично, според запознат с компанията той се отнася до местата за сядане в офисите на Twitter в Сан Франциско. Мъск вече работи от 10-ия етаж и моли всички останали служители на Twitter, занимаващи се с дизайн и инженеринг, които работят по софтуерни или свързани с тях проекти, също да започнат да работят ежедневно от този етаж. Очаква се промяната да стане незабавно.

Това е в допълнение към разпореждането, според което всички инженери, независимо къде се намират, трябва да документират промените, които правят в кода, и да изпращат доклад за напредъка всяка седмица.

Г-н Мъск също така е помолил всички ръководители на екипи да следят отблизо служителите си и да определят най-слабите членове на екипа всяка седмица. След това тези служители ще бъдат включени в план за подобряване на представянето за четири седмици. В случай че служителите не покажат подобрение, те трябва да бъдат незабавно уволнени.

Тази новина ни съобщава Зоуи Шифър от Platformer, онлайн уебсайт за технологии, който следи отблизо и отразява наемането и освобождаването на служители, откакто Мъск пое поста.

Според Шифър Мъск очаква от хората, които не са част от инженерния екип, да демонстрират какво са направили през седмицата, отново на седмична база.

Служителите на Twitter, които досега са преминали през масово уволнение, масова оставка и поредица от уволнения, са свикнали да очакват „изневиделица“ изискващи имейли от Мъск, казва служител пред Platformer.

Когато Мъск обяви визията си за Twitter 2.0, над 1200 служители, повечето от които бяха ръководители на екипи и едни от най-старите служители в Twitter, подадоха оставките си и напуснаха компанията.

Мъск, който е главен изпълнителен директор на Twitter, откакто пое компанията преди месец, наблюдава отблизо инженерната и софтуерната организация на Twitter. Той поиска от служителите на Twitter да работят от офиса на пълен работен ден, с което отмени политиката, въведена от съоснователя и бивш главен изпълнителен директор Джак Дорси, позволяваща на всеки да работи дистанционно на пълен работен ден. Много инженери, които все още работят в Twitter, вече са преместили бюрата си на 10-ия етаж през последните дни, каза друг запознат.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини