fbpx
4.8 C
София

Най-новата функция на Instagram помага на потребителите да си възвърнат достъпа до хакнати акаунти

Най-четени

Instagram въвежда повече инструменти за безопасност и сигурност. Те включват помощен център, където хората могат да отидат, за да докладват и разрешат проблеми с достъпа до акаунта, които имат. Това може да бъде изключително полезно за хакнати потребители, които се борят да си възвърнат достъпа до своите акаунти.

Ако не можете да влезете, посетете центъра на уебсайта на Instagram. Приложението ще попита дали проблемът се отнася до хакнат акаунт, забравена парола, представяне под чужда самоличност, загуба на метод за двуфакторно удостоверяване или деактивиран акаунт. След като изберете проблема, можете да следвате поредица от стъпки, които да ви помогнат да влезете отново в акаунта си.

Един метод, който можете да използвате, за да потвърдите, че даден акаунт е ваш, е да помолите другите да потвърдят вашата самоличност.

Ако бъдете заключени от акаунт, можете да накарате двама приятели в Instagram да потвърдят самоличността ви. Instagram започна да тества тази функция по-рано тази година и сега тя е достъпна за всички. Вашите приятели ще имат 24 часа, за да отговорят на заявката. Ако го направят, Instagram ще ви позволи да нулирате паролата си.

Междувременно платформата казва, че използва повече мерки за предотвратяване на хакване на акаунти на първо място. Тя премахва акаунти, които нейните системи смятат за злонамерени, като например тези, които се представят за други.

Нов тест също включва изпращане на предупреждение „ако акаунт, за който подозираме, че може да се представя за някого, поиска да ви следва“.

Вече потребителите ще започнат да виждат синята значка за потвърдени акаунти на повече места. Ще се показва и в Stories и Директни съобщения (DM).

Instagram казва, че това ще помогне на потребителите да разберат дали даден акаунт, с който взаимодействат, е истински.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини