Най-популярният YouTube канал получава 35 милиона долара от Google

1
141

Каналът, който генерира най-много преглеждания на клипове в YouTube сключи сделка с Google, която ще му осигури финансиране от 35 милиона долара. Machinima ще инвестира парите за създаването на множество нови програми, които ще бъдат качвани във видеопортала, съобщи Tech Crunch.

Сред компаниите, които участват в събирането на сумата се забелязват и имената на Redpoint Ventures и MK Capital, които са били инвеститори в Machinima и преди. Каналът е генерирал 1.6 милиарда преглеждания на клипове само през април, което го поставя на водещата позиция по този показател. Създаването на клипове се финансира почти изцяло от YouTube чрез тяхната партньорска програма. Machinima смятат да вложат част от свежите пари, които ще получат за разширяване на дейността и международна експанзия.

Информационният гигант Google, който притежава YouTube, провежда дългосрочна политика за стимулиране на авторите, създаващи оригинално и интересно видеосъдържание. На доказаните експерти в тази област се дават пари, които да ги стимулират да продължат работата си. Отделно има фонд със 100 милиона долара, който е предназначен за финансиране на независими продуценти, които имат перспективни проекти.

Google се надява да привлече в YouTube качествени рекламодатели, готови да вложат доста пари под формата на реклама, но за да стане това е нужно голямо количество от квалитетно съдържание.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари