fbpx
6.4 C
София

Напред в миналото… или назад в бъдещето?

Най-четени

26-годишният Блеър МакМилан и 27-годишната му приятелка Морган Пейти са взели решение да прекарат цяла година, използвайки технологии, изобретени до 1986 година. Заедно с тях в проекта ще участват и синовете им – петгодишният Трей и двегодишният Дантън.

В продължение на една година в семейството няма да се използват смартфони и таблети, както и навигация, интернет-банкиране и интернет. Снимките по време на социалния експеримент ще се правят с фотоапарат с лента, по пътищата семейството ще се придвижва с помощта на карта, отпечатана на хартиен носител, а в банката двамата родители ще ходят лично, съобщава ресурсът The Register.


Семейството ще гледа филми на видеомагнитофон и ще слуша музика, записана на аудиокасета. В допълнение, на гостите в дома на МакМилан ще бъде забранено да използват съвременни устройства, докато се намират в него.


Както споделя Морган Пейти, понякога ѝ липсват технологиите на XXI век, независимо от факта, че на работното си място в службата, за която работи, тя все пак използва компютър. Опитът на семейството ще послужи за основа на филм, който Блеър възнамерява да заснеме с помощта на опитен оператор.


„стартирахме този проект с една цел – да се дистанцираме от съвременните технологии, за да имаме повече време да общуваме със семейството и приятелите си“, поясняват МакМилан.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
stormofblood
stormofblood
8 години

Тия като гледам сигурно така си и живеят не прават никакви изследвания или каквото там са го нарекли…

Васил Домусчиев
Васил Домусчиев
8 години

И аз тъкмо това щях да коментирам…

mIRCata
mIRCata
8 години

Тия са на 26 и 27?!? Ми жената ми мяза на няква лелкам не на 27 годишна жена.

sliderum
sliderum
8 години

И съответните двама убавци от статията правят всичко на всеослушание..Просто търсят известност и облагите(кинтите) от това. Като всички други капитаклисти.

grigoo
grigoo
8 години

Не си прав Андрей, има затънтени села, в които бабите още слушат радио на вефове, нямат и телевизори

:)Андрей
:)Андрей
8 години

Глупости! Не познавам хора който да са чак толкова зле. Малко си преувеличаваме.

Светльо
Светльо
8 години

Божке, да дойде в България да види как хората живеят с технологии от каменно-медната епоха.

Нови ревюта

Подобни новини