fbpx
-5 C
София

Настолната версия на Google.com вече поддържа постоянно гласово търсене

Най-четени

Мобилните технологии се развиха до такава степен, че почти всяка иновация днес първо засяга смартфоните и таблетите и едва след това оказва влияние и върху настолните компютри. Такъв е случаят и с опцията за постоянно активно гласово търсене в Google.com. Досега тази опция бе възможна само през мобилно устройство, но от днес е налична и в уеб версията на търсачката.

Активирането на тази опция става чрез изтегляне на специално разширение за Chrome. След като го инсталирате, вече ще можете да търсите в Google с гласови команди по същия начин, по който това става в Nexus 5, например. Само отворете сайта на Google, кажете „OK Google“ и след това името на това, което търсите. За да започнете ново търсене не е нужно да се връщате в заглавната страница на търсачката. Можете да го направите от самата страница с резултатите, стига, разбира се, отново да започнете с „OK Google“.

Вероятно разширението за Chrome е само временно решение. Опцията за постоянно активно гласово търсене със сигурност ще стане вградена за уеб версията на търсачката. Наличните ни технологии напълно го позволяват. HTML5, например, позволява на браузърите да отчитат съдържание зададено през микрофон. Единственият проблем е, че всяка страница трябва да получи потвърждение от ваша страна, че може да получи достъп до микрофона ви.
 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини