Вярвате ли в НЛО? Китай с криптирано съобщение за нов тест на междуконтинентална балистична ракета

11
1361

С криптирано съобщение за НЛО и снимка на ракетна установка, китайската армия подсказа за извършен нов ракетен тест. В китайските социални мрежи преди това се появи снимка на обект, който лети в небето.

Обикновено там не се обявяват новите тестове на оръжия, но се случва да се изпускат по малко подсказки за задаващото се. Особено след като Си Дзинпин се зае с ускорена модернизация.

Снимката, която се разпространи в Weibo, показва обект  в небето с бяла диря след себе си. Намира се над морето Бохай, което по това време е частично затворено за военни учения.

Администрацията за морска безопасност на провинция Ляонин е предупредила кораби да не преминават през морето Бохай и неговият пролив, защото там ще има военна мисия. Забраната е за период от около 10 часа, и то от ранните часове на сутринта до обяд. Точно по това време са наблюдавани съобщенията за светлината между източния бряг на Бохай и автономията Синцян.

Някои китайци си помислиха, че става на въпрос за НЛО, но заключението в крайна сметка е за тест на нова подводна балистична ракета.

Джао Хайбинг, изследовател в обсерваторията на Purple Mountain в Нанкин, заяви пред Global Times, че вероятността обектът да е естествен е минимална. Говори за нещо, което със сигурност е изстреляно от земята.

В кратко съобщение на официалния Weibo акаунт на ракетните сили на Армията се появи интересна снимка. На нея се вижда мобилна установка за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети – на фона на нощното небе.

Текстът към снимката е красноречив – „Вярвате ли, че на този свят има НЛО?“.

След това военноморските сили пуснаха снимка на ракета, която се пуска от вода към синьото небе. Текстът е подобен:

„Вярвате ли в НЛО?“.

В последствие се появиха слухове, че може да става въпрос за новото поколение подводна ракета JL-3, която се изстрелва от подводница.

Министерството на отбраната на Китай за сега не е дало коментар.

Какво е JL-3 и защо сега?

За JL-3 се знае, че разполага с ядрена бойна глава. Разработката се следи много сериозно от САЩ, тъй като се очаква обхватът ѝ да надвишава този на своя предшественик. Това значи увеличен ядрен потенциал на КНР.

В последния годишен обзор на китайската модернизация, Пентагонът отбеляза, че нова ракета ще се присъедини към ядрения арсенал на Китай. Тя ще е за новите им ядрени подводници и ще започне да се произвежда в началото на 2020 година.

Тестът е определен като отговор към Вашингтон заради ескалиращата търговска война. Да не забравяме и, че Щатите наскоро тестваха своята междуконтинентална балистична ракета Minuteman 3.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
8 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
woll
woll

Ако идеята е успяла да премине през бюрократична машина и да получи одобрение, тогава няма смисъл да я прилагаме.

woll
woll

Баща ми беше държавен служител
и
майка ми също не работеше

woll
woll

Единственото нещо, което ни спасява от бюрокрацията
е
неефективноста.

Ефективната бюрокрация е най-голямата заплаха за свободата.

woll
woll

Няма 👽

http://ufo.bg

Стенли 👽 0885 696 321

U2FsaWY=
U2FsaWY=

Виждал съм но няма

tvo
tvo

Умни испанци сложи ли му 0 отпреде и станал най- сложната парола
01234
56789comment image

tvo
tvo

да обясни като ходи за виза че има ама няма

comment image

tvo
tvo

подметките специални да не се хлъзгаcomment image

tvo
tvo
tvo
tvo

Да я назначът за съдиъа – яко бега
comment image

Владо
Владо

Много е тъпо това „ВЯРВАТЕ ли в НЛО?“
НЛО значи неидентифициран летящ обект. Не означава „летяща чиния“/“извънземни“.
НЛО са самолетите на наркотрафикантите през границата на САЩ с Мексико, ПРЕДИ да бъдат идентифицирани.
Да, аз ВЯРВАМ, че има обекти, които в даден момент не могат да бъдат идентифицирани, и до този момент се водят НЛО. След което се водят „самолет тип еди какъв си“, „еди каква си ракета“ и т.н.