Вярвате ли в НЛО? Китай с криптирано съобщение за нов тест на междуконтинентална балистична ракета

11
1484

С криптирано съобщение за НЛО и снимка на ракетна установка, китайската армия подсказа за извършен нов ракетен тест. В китайските социални мрежи преди това се появи снимка на обект, който лети в небето.

Обикновено там не се обявяват новите тестове на оръжия, но се случва да се изпускат по малко подсказки за задаващото се. Особено след като Си Дзинпин се зае с ускорена модернизация.

Снимката, която се разпространи в Weibo, показва обект  в небето с бяла диря след себе си. Намира се над морето Бохай, което по това време е частично затворено за военни учения.

Администрацията за морска безопасност на провинция Ляонин е предупредила кораби да не преминават през морето Бохай и неговият пролив, защото там ще има военна мисия. Забраната е за период от около 10 часа, и то от ранните часове на сутринта до обяд. Точно по това време са наблюдавани съобщенията за светлината между източния бряг на Бохай и автономията Синцян.

Някои китайци си помислиха, че става на въпрос за НЛО, но заключението в крайна сметка е за тест на нова подводна балистична ракета.

Джао Хайбинг, изследовател в обсерваторията на Purple Mountain в Нанкин, заяви пред Global Times, че вероятността обектът да е естествен е минимална. Говори за нещо, което със сигурност е изстреляно от земята.

В кратко съобщение на официалния Weibo акаунт на ракетните сили на Армията се появи интересна снимка. На нея се вижда мобилна установка за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети – на фона на нощното небе.

Текстът към снимката е красноречив – „Вярвате ли, че на този свят има НЛО?“.

След това военноморските сили пуснаха снимка на ракета, която се пуска от вода към синьото небе. Текстът е подобен:

„Вярвате ли в НЛО?“.

В последствие се появиха слухове, че може да става въпрос за новото поколение подводна ракета JL-3, която се изстрелва от подводница.

Министерството на отбраната на Китай за сега не е дало коментар.

Какво е JL-3 и защо сега?

За JL-3 се знае, че разполага с ядрена бойна глава. Разработката се следи много сериозно от САЩ, тъй като се очаква обхватът ѝ да надвишава този на своя предшественик. Това значи увеличен ядрен потенциал на КНР.

В последния годишен обзор на китайската модернизация, Пентагонът отбеляза, че нова ракета ще се присъедини към ядрения арсенал на Китай. Тя ще е за новите им ядрени подводници и ще започне да се произвежда в началото на 2020 година.

Тестът е определен като отговор към Вашингтон заради ескалиращата търговска война. Да не забравяме и, че Щатите наскоро тестваха своята междуконтинентална балистична ракета Minuteman 3.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари