Израел съобщи за рязко намаляване на COVID-19 инфекцията след ваксинациите в страната

1
845

Към днешен ден около 90% от хората на възраст над 60 години в Израел са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19. Само шест седмици след началото на масовата ваксинация, ситуацията в болниците на страната кардинално се промени.

Предоставените от Министерството на здравеопазването на Израел данни показват, че броят нови случаи на COVID-19 във възрастовата група над 60 години са намалели с 41%, а броят на хоспитализациите с 31%, считано от средата на януари до началото на месец февруари тази година. Възрастните хора получават ваксината на Pfizer във вид на две инжекции, като към днешен ден около 90% от всички хора от тази възрастова група са получили поне една инжекция ваксина срещу COVID-19.

За сравнение, в Израел от хората на възраст под 60 години са ваксинирани около 30%, като заболеваемостта при тях е намаляла едва с 12%, а броят на хоспитализациите с 5% за същия период от време. Данните са получени чрез анализ на около четвърт милион случая заразени с новия коронавирус.

Някои израелски медици са на мнение, че тенденцията към намаляване на заболеваемостта е свързана с въвеждането на общонационалната карантина през месец януари, но статистиката не потвърждават тези предположения. Така например, данните показват, че броят на новите случаи на заразяване с коронавируса и броят на хоспитализациите са започнали да се понижават по-рано от началото на карантината. И още, разликата в броя новозаразени от COVID-19 при възрастните и по-младите хора е особено голяма в градовете, където към началото на месец януари са били ваксинирани минимум 85% от хората възраст над 60 години.

2.7 7 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари