Обединеното кралство ще похарчи £1.2 млрд. за метеорологичен суперкомпютър

13
485

В момент, в който бурите Киара и Денис вилнеят на Острова, водейки след себе си наводнения и разруха, правителството ще предприеме мерки. Бе обявено, че ще се похарчат 1.2 милиарда британски лири за създаването на „най-мощния суперкомпютър за времето и климата“.

Той ще се управлява от Националната метеорологична служба на Великобритания.

След като бъде построен, очакванията са той да предвижда по-точно и бързо суровите метеорологични катаклизми и влиянието на промените в климата

Информацията от него ще служи на експертите за набелязване на подходящи места за строеж на защита от наводнения. Ще позволи по-точното предвиждане на количествата дъжд, който ще падат. Ще служи на летищата за правене на прогнози и оптимизиране на процесите, така че да има най-малко влияние върху полетите. Ще подпомогне енергийната индустрия в борбата срещу потенциални аварии.

„В последните 30 години новите технологии доведоха до по-точно предвиждане на времето. Можем да предвидим идването на буря до 5 дни предварително. Значителната инвестиция в нов суперкомпютър ще позволи това да става още по-навременно. Така хората ще имат повече време за подготовка.“, казва Alok Sharma, секретар по бизнеса и енергетиката в Обединеното кралство, цитиран от pocket-lint.

Плановете са новата машина да се инсталира през 2022 и да започне да работи мигновено. Тогава приключва жизнения цикъл на суперкомпютрите Крей, които в момента Националната метеорологична служба използва.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
не е ли много 1.2 миларда лири?
не е ли много 1.2 миларда лири?

Будали, за половината пари щях да им дам моя, дето да им върши същата работа!

той
той

Метеорологичен суперкомпютър на български казано компютър за военно разознаване и тестове „какво ще стане ако пуснем вирус, бомба или нещо др?“

pero
pero

разОзнаване казваш. Сериозна работа ще да е.

той
той

Като нямаш какво да кажеш, започваш да се заяждаш с личността:)

Демокрация
Демокрация

И да беше, лошо ли е това?

Великобритания са демокрация със свободен пазар, натовска държава и наши съюзници, които могат да ни защитят от агресията на наши съперници.

Пак питам, това лошо ли е?

Дам
Дам

Разбира се, че е лошо. Това със свободния пазар, иди го кажи на Иран. Дано поне малко да имаш познания по история. Май точно Великобритания изолира по море Иран с ултиматум или те тяхно хора (частници) да има продават петрола, или никой няма да продава. А, кои са ни съперници сега? Извинявай, ама е смешно да се радваш, че „съюзниците ти“ ти извиван ръцете да им купуваш тяхното оръжие със спорни качества, но безспорно огромни цени. Не беше ли едно от условията за влизане на България в НАТО, да унищожи СС ракетите? Ай, кажи. Уж съюзници, а да се разоръжаваме… Виж още »

той
той

Мм, точно те не са най-хрисимите и определено не са ни най- големите партньори – справка: Бомбардировките над София от Чърчил

U4en
U4en

дебили. толко пари за да им „предскаже“ че всеки ден ша вали и ша дуа ветър.

Zero
Zero

Баси, добре че се махнаха, иначе щяха да ги вземат по ЕС програма.

Демокрация
Демокрация

Великобритания беше основен нетен данъкоплатец в ЕС, един от трите стълбове на съюза, докато страни като БГ плащат 3% от общия бюджет, вероятно и по-малко и са нетен получател.

Ако си българин, би трябвало да съжаляваш за това, защото сега, заради тяхното излизане или ще трябва да плащаш значително повече или ше получаваш значително по-малко.

111
111

То пък щото голямата полза от получаването на пари от ЕС. 90% откраднати и вкарани в лични сметки и фирми. С другите 10 за къде по-напред? Като спрем разните кауфланди, лидъли практикери и други външни компаниии да източват парите навън, може да излезе, че ще има повече от колкото влизат от ЕС

djagi
djagi

там е същото, като тукашната чалга, но малко по-фино ги правят нещата, не за асфалт, за небето ги харчат. Е, на никой не му позволяват да си вихри задника 20 години, да ти се смее и да обяснява колко е велик, ма това е разликата в комунизма в съответните чалгарии

Бурите като 6 заметресения в турция
Бурите като 6 заметресения в турция

Злоупотребата със земята причинява земеделско опустошение в САЩ и Великобритания

Човекът ще разстрои баланса на земята и ще предизвика големи промени в климата и сезоните, причинявайки много трудности и глад.
Големите земеделски земи, произвеждащи много зърно и храна за света днес, ще замръзнат и ще бъдат неизползваеми. Хората, които живеят на тази земя и отглеждат храната, ще бягат .

Ще има раздори и битки за земята. В резултат на паниката, некомпетентните решения се взимат от хората на власт при огромен стрес.
Лошите решения ще прераснат в големи бедствия.

В частност САЩ и Обединеното кралство ще преживеят раздора и разрушение.

tedmontgomery com