Първи случай на мистериозен китайски коронавирус извън страната

3
468

Официални лица са потвърдили първи случай на мистериозен коронавирус извън Китай. Информацията идва дни след като служители от местното здравеопазване съобщиха за разпространението му. Вирусът причинява подобна на пневмония болест, която в някои случаи се развива много тежко. Коронавирусът е от същия клас вируси, които стоят зад състояния като вирусът на ТОРС.

Китайската държавна медия съобщи за откриването на коронавируса миналата седмица

Засегнати са няколко дузини хора в област Ухан. Има един смъртен случаи, както и хоспитализирани хора. Някои от тях вече са излекувани и пуснати от болницата.

Жена пътуваща от Ухан към Банкок е сложена под карантина и диагностицирана с въпросния вирус, според Информационна агенция Синхуа. Жената е кацнала в Тайланд на 8-и януари. Вече е добре и може да се прибере. Не са открити други пътници, които да са инфектирани.

Причината за притесненията са нередките случаи на разпространение на сериозни варианти на коронавируси в Китай. През 2002 и 2003 година страната се бори с широкото разпространение на вирус на ТОРС. Тогава имаше 700 жертви и бяха инфектирани над 8 хиляди души.

Китайски учени вече са се заели с анализа на новия вид. За сега изглежда, че той не се разпространява лесно от човек на човек, без да има значителен контакт. Все пак е прекалено рано да се заключи какво ще е разпространението. Властите следят развитието и са готови да вземат нужните мерки.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
China
China

Тогава имаше 700 жертви .

Те толкова са умряли от кихане за ден.

Web Scum
Web Scum

Това не е компютърен вирус, сбъркали сте сайта!

Запознат
Запознат

Не са си обновили антивирусните.
А, момент… това не е компютърен вирус
Новината е за биологичен вирус 🤣🤣🤣