Alibaba Cloud предоставя безплатно на медиците 3 невероятни AI инструмента за борба с коронавируса

0
554

Alibaba Cloud предлага своите AI технологии на медицински професионалисти, в опит да помогне за анализ на ситуацията с коронавируса. Основен приоритет е да се ускори диагностицирането.

Китайският гигант се надява, че предложените приложения ще са от помощ. Те са разработени от експертите по облачни технологии на компанията, изследователи от дъщерната академия DAMO и инженери от DingTalk. За изработката на инструментите е използвана информация от избухването на коронавируса в Китай.

Един от проектите е свързан с платформата за комуникации DingTalk

Създадена е среда за комуникация между медицински експерти от цял свят – безплатно. Чрез видео конференции и AI превод в реално време на 11 езика се създава общество от лекари, с които китайските специалисти могат да споделят опита си.

Академията DAMO пуска в три много мощни инструмента

CT Image Analytics Solution може да подобри точността на тестовете и времето за получаване на резултат. Алгоритмите за дълбоко обучение са тренирани с данни от Китай. Моделът може да предвижда вероятността от поява на различни типове пневмония. Системата може да изчисли и съотношението между засегнатите и незасегнатите части на белите дробове чрез методи за сегментиране.

Epidemic Prediction Solution може да начертае характеристиката на епидемията в даден регион. Дава прогнози за размер, момент на достигане до пиковите стойности и продължителност на епидемията. Създава три прогнози за бързината на разпространение – оптимистична, неутрална и оптимистична.

Genome Sequencing for Coronavirus Diagnostic Solution дава възможност за допълнителна информация, включително скрининг на вирусни генетични данни, анализ на протеиновата структура и диагностично отчитане. Задвижваната от изкуствен интелект платформа може да диагностицира нови случаи на коронавирус в рамките на 14 часа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари