fbpx
7.6 C
София

NVIDIA представя нови работни процеси, базирани на ИИ в помощ на търговията при предотвратяване на кражби

Най-четени

Oт сектора на търговията на дребно съобщават, че кражбите продължават да се увеличават. Target приписва стотици хиляди долари загуби на печалба през 2022 година заради организираните кражби на дребно, а Walmart наскоро заяви, че увеличаването на кражбите може да доведе до по-високи цени и затваряне на магазини.

„Свиване“ е терминът, който търговците на дребно използват, за да предадат загубите, дължащи се на кражба, повреда или неправилно поставяне на продукт. Националната федерация на търговците на дребно в САЩ (NRF) съобщи, че през последните пет години свиването все повече се превръща в проблем за търговците на дребно на стойност 100 млрд. долара. Според NRF 65% от тях се дължат само на кражби.

NVIDIA се намесва в това. Компанията, известна с разработването и производството на графични процесори обяви три нови работни потока за ИИ в търговията на дребно като част от софтуерния пакет NVIDIA AI Enterprise. Тези работни процеси имат за цел да помогнат на разработчиците по-бързо да създават и внедряват приложения, предназначени за предотвратяване на кражби.

Работните потоци са изградени на базата на Metropolis Microservices на Nvidia – начин за изграждане на приложения с изкуствен интелект с малък или никакъв код и последващото им интегриране с досегашните системи на компанията, като например пунктовете за продажба, каза Азита Мартин, вицепрезидент на Nvidia за AI за търговия на дребно, CPG и QSR, в предварителна среща с медиите тази седмица.

Трите инструмента включват:

Работен процес за предотвратяване на загуби на дребно с изкуствен интелект: Това е основният инструмент, който може да се нарече забавен. Мартин казва, че този работен процес е бил предварително обучен със стотици изображения на най-крадените продукти – става дума за перилни препарати, алкохол, лекарства без рецепта и дори пържоли – така че изкуственият интелект да може да разпознава разнообразните форми и размери, в които се предлагат бутилките и опаковките. Новите продукти, сканирани по време на разплащане, също стават част от обучението.


„Фокусирахме се предимно върху марките, които се произвеждат от компаниите за потребителски опаковани стоки, но може да се персонализира за конкретен търговец на дребно“, добави Мартин. „Те могат да използват синтетично генериране на данни и някои допълнителни данни, за да го обучат допълнително за всички различни видове продукти, които конкретният търговец на дребно продава в магазините си.“

Работен процес, базиран на базата на ИИ за проследяване с няколко камери: Възможностите за многоцелево и многокамерно проследяване позволяват на разработчиците на приложения да създават системи, които проследяват обекти от няколко камери в целия магазин. Обектите се проследяват чрез визуални вграждания или външен вид, вместо чрез лична биометрична информация, така че купувачите да могат да запазят поверителността си.

„Докато клиентите се движат из магазина, ако се преместват продукти, се проследяват тези продукти или дори се проследяват пазарските кошници или колички от камера до камера“, обяснява Мартин. „Това също така дава на търговците на дребно обща представа за пазаруването на клиентите в целия магазин. Така че това е още една област, в която виждаме огромен интерес от страна на търговците на дребно.“

Работен процес за анализ на магазини за търговия на дребно: Този инструмент използва компютърно зрение, за да предостави информация за анализ на магазините, включително тенденциите в трафика на магазините, броя на клиентите с пазарски кошници и заетостта на коридорите чрез персонализирани информационни табла.

„С помощта на топлинна карта знаете къде най-често се движат клиентите ви и кои са най-популярните „маршрути“ за клиентите“, казва Мартин. „Това ви позволява да оптимизирате асортимента и мърчандайзинга в магазина, за да увеличите приходите.“

Допълнителна информация за тези нови инструменти ще бъде представена на конференцията на Националната федерация на търговците на дребно в Ню Йорк, която започва на 15 януари.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини