Nvidia пусна проект MONAI – изкуствен интелект за изследвания в здравеопазването

0
205

nVidia, в партньорство с King’s College London, обяви алфа версията на проект MONAI. Той ще е с отворен код и представлява рамка за изследвания в областта на здравеопазването. Проектът вече е качен на платформата GitHub.

MONAI значи Medical Open Network for AI – Медицинска отворена мрежа за изкуствен интелект. Всичко е програмирано с цел по-добра работа в областта на здравеопазването. Има съвместимост със системите за дълбоко обучение Ignite и PyTorch. Главната цел е да помогне на изследователите да възпроизвеждат експериментите си. Така ще могат да надграждат проектите си помежду си.

Един пример в алфа версията е увеличаване на данни по време на обучение, с дефинирани интерфейси за контрол на случайни състояния и гарантиране, че резултатите от обучението остават същите

„Възпроизвеждането на научни изследвания е от изключителна важност, особено когато говори за приложението на AI в медицината. Проект MONAI осигурява рамката за валидиране и рафиниране на информация от научната общественост чрез изкуствен интелект. И най-важното е, че информацията и използваните техники ще идват от целия свят.“, обяснява Jayashree Kalpathy-Cramer, научен директор на MGH & BWH Център за клинични данни.

Когато един експеримент се възпроизвежда и резултатите се повтарят, това подпомага създаването на модели за машинно обучение

Конференции за машинно обучение като ICML от миналата година изискват при изпращането на код да има научен труд, който да го обяснява в подробности. Именно с цел възпроизвеждане.

В бъдеще MONAI ще бъде свързан с медицинските инструменти за образна диагностика Clara на Nvidia. В алфа версията са включени примери на задачи като 3D сегментация на органи за компютърна томография на корема или 2D класификация на мозъчни изображения от Ядрено-магнитен резонанс.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари