На някои екзопланети животът може да е по-разнообразен отколкото на Земята

3
1134

На конгреса Goldschmidt 2019 в Барселона американските учени представиха нови поразителни научни констатации относно потенциално обитаемите екзопланети. Основната идея е, че океаните в тези екзопланети са по-подходящи за възникването на живот, отколкото земните океани.

„Търсенето на живот във Вселената от страна на НАСА се осъществява в така наречената обитаема зона – тоест, в световете, в които може да има океани с течна вода. Но не всички океани са еднакво подходящи за живот. Те се различават по някои особености на водата, по общата циркулация на моретата и океаните и други“ – заяви по време на конференцията на геохимиците Goldschmidt 2019 авторът на това научно изследване Стефани Олсон от университета в Чикаго.

Екипът на Олсон е моделирал условията на живот в екзопланетите с помощта на специализирания софтуер ROCKE-3-D, създаден в института за космически изследвания Годард. Симулацията с помощта на суперкомпютър пресъздава климата и водната обитаема среда за различните типове екзопланети. По този начин учените са успели да определят на кои екзопланети е най-голям шансът за възникването на живот.

Оказа се, че решаващите фактори са високата плътност на атмосферата, бавното завъртане на планетата около нейната ос и наличието на континенти.

Компютърната симулация показа, че земните условия не са оптимални за възникването на живот. В другите планети е възможно да има по-добри условия за развитието на по-разнообразен и много по-различен живот.

Екипът на Олсон счита, че тяхната научна работа ще помогне в откриването на нови екзопланети.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тодор
Тодор

Защо се занимават да търсят живот след като все още не са измислили warp двигател? Ами ако ги намерим и те открият, че цивилизация, която е по-назад във всяко отношение ги търси и те са враждебно настроени и открият земята.. Тежко ни горко ни.. Хората трябва да направят двигател който се движи със скорост по-бърза от тази на светлината и тогава да търсят живот.

115
115

Кой пък ще хаби ресурси за да ни унищожава?!? Ние сме си варвари, водени предимно от животински инстинкти. Животът ни е твърде кратък, а телата уязвими. Избиваме се постоянно и унищожаваме средата в която живеем. Закотвени сме на Земята, защото ако се отдалечим, радиацията ще ни разболее и убие.

Тодор
Тодор

Да създадени сме да бъдем роби.