На пазара излиза автомобил с Google Android

6
27

Първата кола оборудвана с операционната система Google Android вече е готова да излезе на пазара. Продажбата на автомобила се очаква да започне в края на месец април. Марката на превозното средство е Roewe 350 и пътят му ще тръгне от автомобилно шоу, което ще се проведе в китайската столица Пекин.

Производителят избрал да сложи Google Android в компютъра на колата си се казва SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) и е от Китай. Автомобилите от серията Roewe са в класа на луксозните продукти и са предназначени за по-заможни клиенти. Технологията по която се произвеждат е закупена от британската компания MG Rover, която в миналото беше собственост на BMW.

Използваната версия на Google Android е 2.1. Същата се използва и в емблематичните смартфони Nexus One и Motorola Droid. Операционната система е инсталирана в компютъра на автомобила и чрез нея можете да използвате GPS навигационни услуги, да сърфирате в световната мрежа и дори да чатите. Все още не е ясно кои чат услуги ще бъдат достъпни, но е силно непрепоръчително да чатите докато шофирате, в това няма съмнение. Не е ясно дали ще могат да се инсталират допълнителни приложения.

Очакваната цена на Roewe 350 е между 70 и 130 хиляди китайски юана, което е равносилно на 15 до 27 хиляди лева.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари