На пазара на ноутбуците се засилва конкуренцията между ASUS, Dell и MSI

0
140

Виждайки нарастващата активност на Micro-Star International (MSI) в сегмента на игровите преносими компютри, компаниите Asustek Computer и Dell предприеха мерки за подобряване на конкурентоспособността си на този пазар. По-специално, компаниите започнаха по-активно да популяризират геймерските си продукти в САЩ и Европа, намалявайки цените на сходните модели и представяйки нови евтини устройства в Китай и Юго-Източна Азия, съобщава DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията.

През 2015 г. MSI е продала повече от 900 хиляди игрови ноутбуци, а чистата печалба е в размер на около 3 млрд. тайвански долара (92,2 млн. американски) или 91% от общия доход на дружеството.

В същото време, Asustek е продала 1,1 милиона ноутбука под геймърския бранд ROG (Republic of Gamers), но нетната печалба на компанията от тези продукти е по-ниска, отколкото при MSI, твърдят източници.

През 2016 г. MSI се очаква да пусне най-малко 1,5 милиона геймърски ноутбука.

Трябва също да се добави, че анализаторите от Gartner смятат игровите компютри за един от сегментите на компютърния пазар, където все още има възможности за растеж. Въпреки, че тази категория е малка (годишният обем на продажбите в нея се измерва с няколко милиона устройства), тя се характеризира със значително по-висок ASP индекс (средна продажна цена), отколкото обикновените персонални компютри, отбелязват експертите. Според техните данни, цената на един гейм компютър от входно ниво варира от 850 долара до 1500 долара за премиум моделите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за