В наши дни рекламите са буквално навсякъде. Има ги във Facebook, има ги в YouTube и в Netflix. Сега изглежда, че Uber се включва в действието, като изпробва видеореклами за пътниците в автомобилите.

Компанията за таксита вече монтира таблети в свои автомобили

Вече подлага пътниците в Калифорния на видеоклипове с реклами в опит да спечели повече пари. Ако изпитанията преминат успешно, рекламите ще бъдат разпространени и в други региони. Рекламодателите най-накрая ще пробият и в този бизнес, имайки възможност да рекламират продукти и услуги.

Uber нарича инициативата „Journey Ads“

Засега в нея участват 40 марки, включително Heineken, NBCUniversal и United Artists. Компанията казва, че рекламите за пътуване ще „поставят подходящо съдържание и оферти на марката пред аудиторията, която е склонна да купува, докато тя извършва транзакции по време на пътуването си“.

С по-прости думи това означава, че ще се опитат да ви продадат нещо, докато сте в колата. Така си гарантират, че пътниците ще обърнат поне малко внимание. 

Д-р Гретер, генерален мениджър на рекламното подразделение на Uber, заяви: 

Имаме глобална аудитория от ценни, склонни да купуват потребители, които в рамките на основната ни дейност ни казват къде искат да отидат и какво искат да получат. Докато тези потребители вземат решения за покупка и чакат своята дестинация или доставка, ние можем да ги ангажираме със съобщения от марки, които са свързани с тяхното пътуване за покупка.

Изглежда, че рекламите ще бъдат насочени конкретно към вас, като се използват други рекламни данни, събрани за вас от вашия смартфон и социалните медии. Не изглежда, че те ще направят пътуванията по-евтини, заради финансовата поддръжка от реклами.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари