На „Хийтроу“ се появиха умни тоалетни

1
15
Новият втори терминал на най-голямото британско летище „Хийтроу“ бе оборудван с „умни“ тоалетни, разработени от компаниите EuroTech и Intel. Кабинките на тоалетните броят посетилите ги и уведомяват чистачите.

Вградените в кабинките сензори отчитат броя на посетителите, а след това, при достигане на предварително зададен брой посещения, информират чистачите. Това позволява поддържането на чистотата в тоалетните. Освен това те събират информация кои от тях са най-често посещавани. Впоследствие въз основа на тази информация тоалетните могат да бъдат преоборудвани с цел осигуряване на максимално удобство на пътниците на „Хийтроу“.


Както отбеляза ръководителката на подразделението Intel Smart City & Buildings в региона EMEA Карен Ломас, „всички ние сме стояли на опашка пред тоалетните и последното, което бихме искали да видим в края на чакането, е мръсна кабинка“. По думите ѝ, това е поредният пример за т.нар. интернет на вещите, призван да опрости нашето ежедневие.

Сензорите в тоалетните помагат не само на чистачите, но също така и на администраторите, които контролират тяхната дейност. Те регистрират часа, в който съответният служител е влязъл в кабинката, както и колко време е отнело нейното почистване.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
i_v_ivanov
i_v_ivanov

Сега остава да се снабдят и с „УМНИ“ /разбирай ЧИСТИ/ потребители!

Ама то … от „ОСТРОВИТЯНИ“ – какво да очаква човек!