На 11-ти март ще се състои състезание по тенис на маса между машина и човек

0
51

Неотдавна съобщихме за робот, който добре играе въздушен хокей, но за робот, който умело играе тенис на маса и е способен да се състезава с професионален спортист, досега не бе известно.

Има такива роботи и един от тях може би ще спечели титлата на професионален състезател на пинг-понг. Роботът с име KR Agilus ще се срещне с олимпийския шампион и многократен победител в състезанията по професионален тенис на маса, германецът Тимо Бол (Timo Boll). Мачът между човека и робота ще се състои на 11-ти март тази година.

Срещата ще стане не в Германия, както можем да очакваме, понеже роботът е произведен в Германия и спортистът е германец, а в Китай, в Шанхай. Това не бива да ни учудва, понеже на тази дата официално ще бъде открит завода на Kuka в Китай.

Демонстрационният видео клип може би нарочно не показва възможностите на робота, а просто рекламира бъдещата среща. Но щом щом е организирана официална среща по тенис на маса между робот и човек, явно разработчиците имат доверие на своята машина. Да си припомним, че немската компания Kuka произвежда промишлени роботи още от 70-те години на миналия век.

Мачът няма да е лесен понеже на човешките гъвкавост и мащабно мислене ще бъдат противопоставени машинна логика и бързина. Впрочем, много специалисти считат, че тази среща е лъжа и монтаж. Остава да изчакаме до 11-ти март.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари