На 13 октомври стартира новото издание на международния конкурс по програмиране CodeIT организиран от Мусала Софт

0
267

На 13 октомври започва сезон 2017/2018 на международния конкурс по програмиране CodeIT. Състезанието се организира от софтуерна компания Мусала Софт и предстоящото издание е 18-то поред.

CodeIT (http://codeit.bg/) е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика у нас, който традиционно се провежда под патронажа на Президента на Република България. Почетен член на журито, а тази година и патрон на първи кръг на CodeIT, ще бъде проф. Красимир Манев, Президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и Президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

На финалния присъствен кръг на CodeIT гостува популярен ИТ гуру, който споделя ценния си опит и съвети към младите таланти. Тази година най-добрите участници в конкурса ще се срещнат през май 2018 с Иван Катанич – дългогодишен хърватски състезател по програмиране със златен медал от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC. Иван Катанич се е фокусирал върху машинното самообучение и блокчейн технологиите.

Първият кръг (маратон) на CodeIT стартира на 13 октомври в 20:00 ч. и ще продължи три седмици.  В него участницитеще трябва да се справят с една задача, достигайки до най-оптималното й решение спрямо останалите състезатели. Всеки ще има възможност да модифицира и надгражда решението си в продължение на целия рунд.  И в новия сезон на CodeIT, всички участници с ненулев резултат ще получат подаръци, а най-добрите – и специални награди, осигурени от спонсорите на конкурса.

Сайтът на CodeIT (www.codeit.bg) вече е обновен, активен и готов за новото издание на надпреварата. Сезон 2017/2018 на конкурса ще има и нов символ – лисица, известна на всички със своята находчивост и способността си бързо да намира решения във всяка ситуация.

Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните инициативи на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии. Мусала Софт вярва, че качественото и ефективно обучение и създаването на възможности за изява на талантите в тази област насърчават техния стремеж за развитие и допринасят съществено за по-доброто бъдеще на софтуерната индустрия.

Заслуги за успешното и устойчиво провеждане на CodeIT има CSLab, екипът на Мусала Софт, който през годините събира някои от най-добрите таланти в сферата на състезателното програмиране, допринесли също за това България да е една от петте страни в света с над 100 медала от състезания по информатика. Сред най-новите членове на екипа са Александър Станев и Енчо Мишинев, седми в класацията на стоте най-добри програмисти в света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари