Google стартира нова стрийм услуга, която ще работи подобно на Spotify и Apple Music. Това ще стане в началото на следващата седмица.

YouTube Music може да се слуша безплатно, но с реклами.

За премахване на рекламите, за фоново възпроизвеждане на музиката и за изтеглянето на траковете, е необходим месечен абонамента. Абонаментът Premium струва $9,99 на месец.

Google вече на няколко пъти прави опит да стане основен играч на пазара на стрийм музиката. Пример за това са услугите Google Play Music и YouTube Red. Интернет гигантът е уверен, че YouTube Music ще има по-голям успех от своите предшественици.

YouTube Music започва да работи на 22 май

Предлагат се три нива на музиката от YouTube Music. Първото е за потребителите, които обичат да слушат безплатна музика, но ще трябва да се примирят с рекламите. Второто ниво е за хора, които не са против да плащат, за да избегнат рекламите. Третото ниво е за потребителите, които искат и да гледат.

YouTube Music Premium – $9,99 месечно. Няма реклами, възпроизвеждане във фонов режим, офлайн слушане на музиката

YouTube Premium – $11,99 на месец. Това всъщност е ребрандираният YouTube Red. Предлага всичко от YouTube Music Premium плюс безплатни клипове, офлайн възпроизвеждане на видео и пълен достъп до YouTube Originals.

YouTube Music стартира на 22 май в САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея. Малко по-късно ще бъдат добавени още 14 държави.

YouTube Music заменя музиката на Google Play и YouTube Red

Google Play Music постепенно ще спре да работи. Потребителите, които вече са платили $9,99 за тази услуга, ще бъдат прехвърлени към YouTube Music Premium.

Същото е с YouTube Red. Заплатилите автоматично ще бъдат прехвърлени към YouTube Premium, но ще продължат да плащат $9,99, а не $11,99 по новите условия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за