fbpx
1.5 C
София

На 28 октомври Facebook може да промени името си

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Facebook може да проведе ребрандиране и да смени своето име. Информацията е на популярното издание The Verge, което цитира свой добре осведомен източник.

Според тази информация, днешните потребители еднозначно асоциират Facebook със социална мрежа. Но от няколко години компанията не е просто социална мрежа, а бранд, включващ няколко различни популярни продукта. Ето защо следващата седмица Facebook най-вероятно ще промени името си, а новото име на компанията трябва да подсказва, че тя се стреми към изграждането на една „метавселена“.

Какво ще бъде новото име на Facebook засега медиите не знаят. Но се предполага, че то ще бъде свързано с приложението за виртуална реалност Horizon, което компанията на Марк Зукърбърг разработва от няколко години. Наскоро тази програма бе преименувана на Horizon Worlds. Това стана след като Facebook демонстрира версия за съвместна работа на работното място Horizon Workrooms.

The Verge допълва, че се очаква промяната в името на Facebook да бъде обявена от Марк Зукърбърг на 28 октомври тази година. Изданието ни напомня, че ребрандирането от подобен вид не е нещо ново за тази индустрия. Така например, преди време Alphabet стана компания майка за Google, YouTube и други най-различни направления. По всичко личи, че висшият мениджмънт на Facebook има намерение компанията да не се асоциира само със социална мрежа, а и с най-новите технологии за използване на допълнена и виртуална реалност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Ще стане AssBook
Ще стане AssBook
1 месец

За да съответства името на съдържанието 🙂

Нови ревюта

Подобни новини