На 4-ти ноември се очаква Google да покаже единна операционна система

0
36

По време на обявеното за 4-ти октомври тази година голямо мероприятие, Google може да покаже нещо повече от новите смартфони Pixel, обновеният Chromecast, собствения си рутер от нов тип и гласовият помощник Google Home. На тази дата се очаква още един голям анонс от интернет гиганта. Това може да бъде единна операционна система, в която ще се влеят сегашните Android и Chrome OS.

 

Хироши Локхеймър (Hiroshi Lockheimer), ръководител в Google на отделите Android, Google Play и Chrome, публикува интересен пост в своя Twitter акаунт. Локхеймър напомни, че преди осем години бе представена първата версия на мобилната ОС Android. Но топ-мениджърът сподели, че има чувството, че нещата, които ще бъдат показани и анонсирани на 4-ти октомври, „ще се помнят още 8 години в същия дух“.

 

По всичко личи, че интернет гигантът иска да покажа на света нещо наистина ново и пробивно. Едва ли смартфоните и минорните обновявания на Android ще се окажат нещо, което ще изпревари сегашните технологии с осем години. Популярният The Wall Street Journal предсказа, че главното събитие по време на големия анонс ще бъде единна операционна система, в която ще се слеят Android и Chrome OS. Това се очакваше да стане още през 2015 година, когато този проект бе наречен Andromeda.

А и да не забравяме за новата ОС Fuchsia, която Google неотдавна започна да разработва в открит вид.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари