Apple публикуваха тази седмица финансовия си отчет за четвъртото тримесечие на 2021, регистрирайки рекордни приходи за отделите на компанията, отговарящи за услугите и Mac устройствата. Приходите на компанията за споменатия период възлизат на $83.4 млрд. или увеличение с 29% на годишна база. The Verge подчертава, че тези резултати са били леко под очакваното от анализаторите, които са прогнозирали приходи от $84.85.

„Имахме едно много силно представяне, независимо от по-големите от очакванията ограничения в доставките, които според наши изчисления ни костват шест милиарда долара“, споделя при представянето на резултатите изпълнителният директор на Apple Тим Кук. По отношение на споменатите загуби, Кук допълва, че вероятно те ще се увеличат допълнително в бъдеще.

Резултатите от тримесечието идват на фона на една наистина силна част на годината за компанията, в която бяха представени гама от устройства, сред които iPhone 13 и 13 Pro, нов iPad mini, iPad от девето поколение, часовниците от серията Apple Watch Series 7, ново поколение AirPods слушалки, както и новият MacBook Pro, задвижван от чиповете, разработени от самите Apple. И макар последният iPhone да беше представен в края на отчетния период и влиянието му да не е отразено в доклада, то като цяло бизнеса с телефони на компанията също бележи значим ръст – с цели 47% на годишна база. iPad отделът също регистрира растеж: увеличение с 21% в сравнение със същия период на миналата година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари