Disney иска максимално точно да определя реакцията на зрителя към своите филми и анимации. Ето защо компанията привлече водещи специалисти от калифорнийския технологичен институт, които ще работят съвместно с отдела Disney Research върху създаването на нова невронна мрежа.

Създадената по този начин компютърна система бе представена на специализирана конференция, проведена в началото на тази седмица в Хаваи. Демонстрирана бе техника за разпознаване на емоционалните реакции на всеки зрител в киносалона чрез изражението на неговото лице. Новата система в реално време определя емоционалното състояние на всеки зрител, както и промените на емоциите, като информацията се натрупва в база данни, използвана за обучението на невронната мрежа.

За обучението на невронната мрежа се е наложило наблюдението на множество препълнени киносалони, в които са показвани филмите и анимациите на Disney. Всеки зрител попада в обсега на камера с висока резолюция, работеща в инфрачервения диапазон. Тези камери вече са инсталирани в повечето киносалони и се използват за откриване на пиратите и другите нарушители. Невронната мрежа е изучила около 16 милиона изражения на човешкото лице за да се научи правилно да разпознава емоциите.

Тестовете показаха, че на новата система са необходими около 10 минути за да свикне с новите зрители и тяхната мимика, след което съвсем точно разпознава емоционалното състояние на всеки зрител и с голяма точност може да предвиди следващите емоции.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари