fbpx
16.2 C
София

Невронна мрежа на Google преобразува уеб страниците във видеа

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Google AI демонстрира работата на нова невронна мрежа, която преобразува уеб сайтовете във видеа. Това е инструментът URL2Video, който автоматично преобразува интернет страниците и сайтовете в кратки видеа, като е дадена възможност за най-различни времеви и визуални настройки.

URL2Video извлича всички необходими ресурси (текст, изображения, видеа) заедно с техните стилове на дизайн (шрифтове, шаблони, йерархия) и ги преобразува в последователност от изображения. След това потребителят задава различни параметри – размери, продължителност на видеото, а ИИ инструментът създава самия клип.

URL2Video използва евристични методи, създадени от дизайнери. Тези методи обхващат общите стилове за редактиране на видеата, включително йерархията на съдържанието, ограничаване обема на информацията в кадъра, продължителността, осигуряването на съгласувани цветове и стилове и т.н.

Инструментът извлича от уеб страницата информацията за DOM и мултимедийните материали. URL2Video правилно идентифицира различните елементи като заглавия, изображения на продукта, подробните описания и бутоните. Изваждат се и подробните спецификации на дизайна – HTML таговете, CSS стиловете и местоположенията.  След това на всеки един от тези ресурси се дава приоритет.

URL2Video автоматично ограничава продължителността на показване на всеки визуален елемент, за да могат зрителите да възприемат информацията. ИИ алгоритъмът успява да покаже най-важната информация в горната част на кадъра. Дадена е възможност за смяна на цветовете, шрифтовете и т.н.

Сега се работи върху възможността за добавянето на синхронна звукова пътечка във видеата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини