Невронна мрежа озвучава филмите вместо актьорите

3
481

Монтажът на заснетия филм не е лесен процес. Дори и една неправилна реплика може да стане причина за ново заснемане на сцената или за сложни режисьорски манипулации върху готовия материал. Разработените съвсем нови алгоритми с елементи на изкуствен интелект изговарят необходимите фрази по такъв начин, че зрителите не могат да забележат намесата на новия ИИ.

Учените от Станфордския университет създаде специален алгоритъм за редактиране на звуковата пътечка с помощта на въвеждането на обикновен текст. Приложението използва речевата информация на конкретния актьор от предишни филми или от специално заснетите за тази цел клипове и добавя необходимите детайли за движението на устните. Приложението дава възможност с помощта на обикновена текстова обработка да се добавят думи, да премахват ненужните и да се добавят изцяло нови реплики, при това незабележимо за зрителите.

Ако актьорът каже репликата си с грешка или грешки, корекцията става с помощта на клавиатурата. Технологията за машинно обучение Neural Rendering сглобява правилната дума от други думи или части на думи, произнесени в други сцени от филма. За обучението на изкуствения интелект е достатъчно видео с артиста с продължителност не по-малко от 40 минути.

„За съжаление, технологиите от подобен тип винаги ще привличат лоши актьори. Но от друга страна, тази технология ще доведе до създаването на нови полезни приложения за редактиране на видео и създаване на съдържание“ – каза Охад Фрид, доктор на науките и ръководител на проекта.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
д-р Събева
д-р Събева

И за какво да им дават милиони на актьорите, ако не си ги заработват.
То се губи магията по цялостното заснемане на филмите.

Наблюдател
Наблюдател

Тази технология може да сложи в устата на Путин или Тръмп, че си разменят любовни ласки или нещо друго !?

Какво ли ще си помислят подчинените им?

Капитализъм
Капитализъм

Повтарям да казвам, че скоро центровете за обаждания в БГ, в които работят една не малка част от подрастващите кокошки, скоро ще интегриат подобни системи. Същото ще се случи и в други сектори. С призивите за гарантиране на заплати и увеличение на минималната работна заплата, просто се стимулира този процес. Краят ще е много тежък и жесток, трябва ни тотално нова философия – затваряне на социалното министерство, тотално пренаписване на трудовия кодекс и данъчните закони. Ако не направим реформите сега, така че да не гоним инвеститори, в рамките на следващите десетилетия, тази територия ще се превърне в пустиня! В България… Виж още »