Невронна мрежа превръща човешките лица в изображения на животни

3
436

Белгийският програмист Ксандер Стинбрюге (Xander Steenbrugge) създаде невронната мрежа Humanimals, която превръща снимките на хора в изображения на животни. Новият експеримент на специалиста е част от неговия голям проект Neural Synesthesia, в рамките на който създава произведения на изкуството с помощта на алгоритми с елементи на изкуствен интелект.

В рамките на своя нов експеримент програмистът обедини две невронни мрежи, предлагани със свободен достъп. Първата генеративна мрежа се нарича StarGAN v2 и се базира на 15 000 изображения на животни с висока резолюция, която може чрез морфинг да превръща едно животно в друго. Втората невронна мрежа е StyleGAN v2 и може също чрез морфинг плавно да преобразува едно лице в друго.

„В повечето научни работи невронната мрежа има само една единствена цел“А“. Но методите на машинното обучение са много гъвкави и всъщност могат да бъдат постигнати и целите „B“, „C“ и „D“ с един и същ модел, но с използването на различни алгоритми. Именно тук започва веселата и интересна част“ – заяви Ксандер Стинбрюге пред Motherboard.

Новата невронна мрежа, получена чрез обединението на други две невронни мрежи показва, че компютрите също могат да създават изкуство или поне да помагат в творческата работа. В рамките на проекта Neural Synesthesia Ксандер вече има създадени произведения на изкуството. Едно от тях е създаването на плавни преходи между различни картини, което става под звуците на специална музика.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари