Rabbit with bows on Easter meadow

Джанел Шейн, създател на разнообразни експерименти за трениране на творческото начало в изкуствения интелект, представи поредния невронен шедьовър. Създадените от нея алгоритми се опитват да пишат нови, неизвестни досега първоаприлски шеги.

Входните данни за трениране на невронната мрежа не са много. Специалистката използвала няколко колекции с първоаприлски шеги, от които подбрала около 200. Този обем информация е твърде малък за обучението на невронна мрежа, особено ако се налага да се пишат смислени изрази. Можем да сравним с невронната мрежа, обучена за ихтиолог, при която са използвани над 37 000 имена на риби. Но нищо не пречи за създаването на нови шегички да се използва малка невронна мрежа.

Джанел е използвала специална невронна мрежа с множество интелигентни компоненти и съвсем малко памет. Както се очакваше, изкуственият интелект успял да извади от входните данни отделни ключови доми и да ги подреди по нов начин. В крайна сметка са се получили няколко „първоаприлски шеги“, които едва ли някой човек би могъл да разбере.

  • Поставете чифт панталони и обувки в диспенсера за лед
  • Сложете мраморните камъчета в хладилника
  • Сладоледът от месо и пюре е прекрасна замяна на течния сапун
  • Обвийте светеща пръчка с тоалетна хартия и я сложете в обувката на детето си

И други подобни „бисери“.

Трудно е да се прогнозира, докъде могат да стигнат тези експерименти.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари