Недвижимата собственост в Сингапур ще се оценява от изкуствен интелект

3
350

Алгоритъм с елементи на изкуствен интелект предсказва цената на недвижимото имущество с точност до 87%.

Оценката на недвижимото имущество не е лесна задача. Необходимо е да се преценят характеристиките на зданието или апартамента, както и особеностите на района, в който се намира сградата. И още, трябва внимателно да се следи ситуацията на пазара.

Изданието Tech in Asia ни напомня азбучната истина, че най-важният фактор за определяне цената на домовете е тяхното местоположение. Именно този фактор е в основата на алгоритъма, разработен от сингапурските специалисти.

Алгоритъмът с елементи на изкуствен интелект пресява милионите достъпни данни и използва най-важните от тях, за да определи, в кои точно сгради е най-изгодно да се инвестира.

Обединени са данните за средната цена на квадратен метър жилищна площ за различните градски райони, за наличието на забележителности и развлекателни заведения, както и данните за транспортната инфраструктура. Тази информация се използва за обучаването на невронната мрежа.

Направените тестове показаха, че алгоритъмът прогнозира цената на недвижимостта с точност до 87%. Най-добри резултати се получават за сградите със средна цена, понеже за тях има най-много данни.

Новият алгоритъм ще може да определи най-добрите за инвестиция здания, включително ценни, но непълно използвани обекти. Освен това ИИ ще подсказва на притежателите на недвижимост по какъв начин могат да повишат цените на своите сгради, като например построят наблизо ресторант или хотел.

Новият алгоритъм се обновява в реално време и успешно заменя няколко десетки аналитици, работещи с остарели в сравнение с машината данни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари