Митническите власти в Хонг Конг са задържали тези дни рибарска лодка, превозваща контрабандни стоки, сред които имало и компоненти за персонални компютри, предава Tom’s Hardware. Изглежда, че недостига на хардуер е толкова осезаем, че даже обикновените контрабандисти вече се интересуват от незаконния им внос, коментира изданието.

Подозрителният товар на малкия плавателен съд е иззет при полицейска операция на местните власти на втори април. Полицията забелязала подозрителна дейност във водите край международното летище на Хонг Конг – няколко мъже пренасяли необозначен товар от рибарска лодка на борда на катер. При приближаването на полицейския катер, мъжете се опитали да избягат с моторната си лодка, но след кратко преследване били заловени, като при акцията е задържан и собственика на катера. Очаква се да бъде осъден на седем години затвор – контрабандата в страната се смята за сериозно престъпление.

Сред стоките, които контрабандистите се опитали да пренесат нелегално през границата, освен обичайните рибни деликатеси, козметика и други продукти, присъствали SSD дискове, графични карти, смартфони и RAM модули. Според медията, графичните процесори, които били задържани при акцията най-вероятно са CMP 30HX, новите карти на Nvidia за добив на крипто. Вероятният им брой в случая бил около 300, а сумата, на която се равнява пълния брой карти възлизал на $257 000, посочва доклада на полицията по случая.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари