Google закри поредна своя популярна услуга. Trips вече официално е в историята, след като компанията взе решение да прекрати съществуването му и приложенията за Android и iOS вече са изтеглени от дигиталните магазини. Компанията слива предлаганите от Trips функционалности директно в Search и Maps, което обяснява и в блог публикация от тези дни.

Ако имате приложението на своя смартфон, то отворите ли го ви посреща съобщение за прекратяването на услугата: „Ние казахме сбогом на Google Trips. Много от вашите любими характеристики ще продължат живота си в други продукти на Google“.

И макар да не може да се похвали с популярността на приложения, като Gmail, Trips все пак се радва на своя стройна армия от фенове. Както и посочва Лиъм Тънг от ZDNet, положителните ревюта за Trips преобладават, а в последните седмици, призивите към Google да не го изпращат в историята, са много.

„Няма каквато и да е причина Google се отървава от това приложение“, гласи един от отзивите.

„Това е единственото приложение, на което вярвам да достига всичките ми резервации чрез имейл, което е и причината да си го инсталирам. Смисълът е да не ми се налага да въвеждам информацията за пътуванията ръчно. Така техните твърдения, че други приложения ще свършат същите неща е откровено невярно. Офлайн функцията е уникална, а информацията, предоставяна от потребителите (предложения за храна, ваксини и т.н.) беше безценна. Нищо от другите приложения на Google не може да се сравнява с него“, гласи друг коментар.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AzSym
AzSym

Превода умопомрачаваш както винаги

безпристрастен
безпристрастен

Умопомрачаващо е и твоето писане:
„Преводът – умопомрачаващ, както винаги.“

Тралала
Тралала

Ами какво да Ви кажа, приложението събра каквото трябваше, изкара каквото можа, с две думи – изпълни мисията си. На Гугъл му дреме за мнението на потребителите… Парите Санчо, това е целта на големите корпорации…

Не на дезинформационните тролски кампании срещу БГ
Не на дезинформационните тролски кампании срещу БГ

Не, причината е друга – всяка компани цели да бъде ефективна. Алфабет притежава хиляди компании, Гугъл притежава стотици девизии. Идеята е ФОКУС и ЕФЕКТИВНОСТ. Българоидите не могат да правят грамотно нещата, защото не включват тези две понятия. Постоянно виждам хора, които правят бизнес планове без да пресмятат фактора време.