Немската полиция проведе мащабна акция срещу известен пиратски сайт

0
112

Една от най-големите акции, свързани с интернет сигурност и авторски права на територията на Германия бе проведена вчера, след като повече от 400 полицаи удариха общо 121 жилища като част от съвместна операция.

Тя е насочена срещу известния пиратски сайт Boerse.bz, който дава линкове към съдържание с нарушени авторски и сродни права.

Акцията срещу Boerse.bz идва само седмица, след като властите в Германия проведоха подобна операция срещу хората зад друг подобен сайт с името Kinox.to, която все още продължава.

И двете операции са част от по-голямо разследване, което органите на реда провеждат срещу пиратската сцена в страната.

При обиските в тези 121 жилища са иззети доказателства за работата на хората, поддържащи Boerse.bz под формата на компютри, твърди дискове и друг тип устройства за съхранение. Въпреки че засега арести все още не са направени, властите съобщават, че някои от заподозрените вече са изявили готовност за сътрудничество.

Според немската полиция през Boerse.bz от доста дълго време са споделят линкове за филми, музикални албуми, видео игри, софтуер и и е-книги. По данни на немската антипиратска организация GVU, сред файловете, линкнати през Boerse.bz има над 61 000 филма и 12 500 ТВ сериала. Тези файлове са били споделяни между 2.7 милиона потребители на сайта, като ъплоудърите са получавали до няколко хиляди евро на месец от препратките през различни сайтове, които са съхранявали незаконното съдържание.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари