fbpx
23.8 C
София

Немската полиция разработи програма, разпознаваща неонацистката музика

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Вече има програми, като например приложението Shazam, които разпознават звучащата музика от заведението или радиото. Немските полицаи са разработили подобна програма, но тя не определя звучащите музикални произведения, а разпознава съвременните неонацистки песни.
Германското Министерство на вътрешните работи счита, че тази музика е вредна и поставя подрастващите „върху иглата на нацизма“ и способства за разпространението на наркотици. Подобно на приложението Shazam, новата програма получи прякора „Нацисткият Shazam“ и по кратък музикален пасаж разпознава автора и песента. Само че не за обикновения потребител, а за полицаите.

Регионалната полиция на Саксония е разработила прототип на това програмно осигуряване, което ще позволи „да се икономисат ресурси и да се ускори разследването“. Властите могат да използват наличните „цифрови отпечатъци“ за разпознаване на нацистки мотиви, излъчвани от Интернет-радиостанциите или по улиците, за да успеят бързо да разпръснат сборищата, при които се слуша подобна музика. Софтуерът може да бъде инсталиран във всеки смартфон и чрез вградения микрофон да разпознае неонацистката музика дори и от кратка музикална извадка.

В момента, германски независими експерти проверяват, дали това програмно осигуряване не нарушава законите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини