Немски политик размаха пръст на Amazon

0
25

Вчера немски политик призова да бъдат щателно проверени сигналите, че се е упражнявал тормоз и заплаха над чуждестранни сезонни работници в Германия, които са наемани от гиганта в онлайн търговията Amazon.

Министърът на труда и социалната политика Урула фон дер Лайен е заявила пред Welt am Sonntag, че ако бъде намерено доказателство, което да потвърди получените сигнали в подопечното й министерство, последствията за компанията наемаща персонал за американската компания ще са изключително сериозни. В предаване на държавната телевизия по-рано миналата седмица бе излъчен репортаж, в който се твърди, че работници от различни страни са били малтретирани от охраната на обекта, в който са работели, като някои от охранителите са били облечени в дрехи асоциирани с известна неонацистка групировка.

В репортажа се твърди още, че Amazon плащат на работниците си по-малко от обявеното първоначално, а спалните помещения им се претърсват често. Един от известните немски синдикални съюзи, Verdi, обвиняват отдавна Amazon, че плащат на сезонните си работниците нечестно малки надници и нарушават трудовото законодателство като следят работниците си по нерегламентиран начин. Amazon, които разполагат с екип от 7700 постоянно заети работници в Германия и наемат допълнително сезонни работници в пиковия сезон заявиха, че ще разгледат обвиненията и ако бъдат открити нарушения, ще действат твърдо. Охранителната компания – Hensel European Security Services, отхвърли обвиненията, допълвайки, че претърсвания наистина са извършвани, но те са били съобразени с регламентираните в договора им разрешения и след достигнал до тях сигнал за кражба. Обвиненията, че наемат десни екстремисти, бяха обявени за лъжа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари