Необходимо е модернизиране на софтуер с 7 милиона реда сорс код, написан на COBOL

0
7

Американската комисия по пенсионно осигуряване на железопътните работници (United States Railroad Retirement Board, RRB) започна да обновява своята компютърна инфраструктура, въведена в експлоатация преди 50 години. Комисията в момента търси изпълнител, който да модифицира компютърните системи. Очертава се много работа: софтуерът съдържа около 7 милиона реда сорс-код, написан на езика за програмиране COBOL.

Към днешен ден не може да се каже, че COBOL е модерен програмен език. Той вече не се изучава от младите програмисти, а старите специалисти са вече пенсионирани.

Комисията съобщи, че софтуерът е съставен от около 200 основни програми на COBOL, които работят на специализирани мейнфрейми. Целият софтуер съдържа около 4200 компютърни програми и над 7 милиона реда програмен код.

За обновяване на инфраструктурата са предвидени малко над $12 милиона за през следващите две години и това е само началото. Проектът се състои от две фази и процесът може да продължи няколко години. Изисква се „новите приложения да работят по-ефективно, да имат проста и по-разбираема логика и да бъдат по-добре описани и документирани“.

Срещата с изпълнителите ще се състои на 21-ви май в централния офис на RRB.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за