Неофициално: тази есен Tesla започва производството на Model S и Model X от ново поколение

0
1354

В уеб пространството отдавна се носят слухове за предстоящо обновяване електромобилите на Tesla, а сега Like Tesla публикува вътрешна информация за плановете на автомобилния производител. Представянето на следващото поколение електромобили Model S и Model X ще даде възможност на автомобилната компания на Илън Мъск да се откъсне от конкуренцията, която започна да догонва Tesla.

Според тази информация, новото поколение на седана Tesla Model S и кросоувъра Tesla Model X ще има нова платформа с три електродвигателя. Единият ще бъде поставен на предната ос, а останалите два – на задната. Интериорът и екстериорът ще бъдат обновени в минималистичния стил на новия Tesla Model 3.

Новият акумулаторен блок използва батерии тип 2170 и по-ефективно охлаждане. Новото охлаждане е необходимо, за да могат да се използват новите зарядни станции Superchargers V3 с мощност 250 KW. Пробегът ще нарасне до 640 км (400 мили), като седанът ще има малко по-голям пробег, защото е по-лек.

Очаква се масовото производство на следващото поколение електрически автомобили Model S и Model X да започне през месец септември тази година. Производството и на двата електромобила ще се осъществява с помощта на една поточна линия (сега се използват две различни). По този начин ще се освободят производствени мощности за новия компактен електрически кросоувър Tesla Model Y.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за